David Bernstein se dobro razume s predsednikom Uefe Michelom Platinijem. Foto: EPA
David Bernstein se dobro razume s predsednikom Uefe Michelom Platinijem. Foto: EPA

Po njegovem mnenju je bila dodelitev SP-ja 2022 Katarju ena največjih napak Fife. Bernstein je v pogovoru za BBC odločitev Fife, da svetovno prvenstvo 2022 dodeli Katarju, poimenoval za eno "najbolj norih odločitev v zgodovini športa". Bernstein pa je samo eden izmed številnih nogometnih delavcev po vsem svetu, ki so javno nastopili proti vodstvu Fife in njenemu predsedniku Seppu Blatterju, potem ko so v javnost pricurljale nekatere nepravilnosti v procesu dodelitve organizacije SP-ja leta 2018 v Rusiji in 2022 v Katarju.

"Angleška nogometna zveza ne more sama vplivati na Fifo, lahko pa to stori s pomočjo drugih članic Uefe. Veljalo bi razmisliti o bojkotu prihodnjega svetovnega prvenstva, če ne bo nujnih reform Fife, vključno z izpolnjeno zahtevo, da Blatter odstopi od kandidature za naslednji predsedniški mandat," je Bernstein predstavil svoje revolucionarne poglede.

Fifa gre od slabšega k slabšemu
"Vem, da je slišati drastično, ampak že vrsto let se znotraj Fife ne zgodi nič dobrega, gremo le od slabega k slabšemu. Uefo sestavlja 54 držav, tu so Anglija, Nemčija, Španija, Italija, Francija in Nizozemska, vse nogometne velesile. Brez njih resnega svetovnega prvenstva ni. Imajo moč in vpliv, je pa vprašanje, ali želijo to izkoristiti," je še dejal Bernstein.

Že prejšnji teden se je oglasil tudi predsednik Bundeslige Reinhard Rauball. "Uefa bi lahko izstopila iz Fife, če poročilo preiskovalca Garcie v primeru korupcije pri izbiri organizatorjev SP-ja ne bo dostopno javnosti," je pojasnil prvi mož nemškega prvenstva.