Na Slovaško se bo odpravilo lepo število slovenskih nogometnih navijačev. Foto: MMC RTV SLO
Na Slovaško se bo odpravilo lepo število slovenskih nogometnih navijačev. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca
Slovenska nogometna reprezentanca lahko v Bratislavi računa na bučno podporo s tribun. Foto: MMC RTV SLO

Današnji izjemni odzivi v času prodaje na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije so seveda dobra novica za slovensko nogometno reprezentanco, ki bo, vsaj tako kaže, s tribun stadiona Tehelné pole v Bratislavi imela bučno podporo.

2.300 vstopnic? Premalo.
NZS je od Slovakov prejel 2.300 vstopnic, te pa so bile dane v prodajo po različnih kanalih. 600 vstopnic je šlo v prosto prodajo na uradno spletno stran nzs.si, 400 pa članom navijaških skupin (Viole in Slovenija Supporters), ki na domačih tekmah v Ljudskem vrtu skrbijo za naelektreno vzdušje. Po dogovoru med zvezo in slovenskimi reprezentanti dobijo igralci možnost nakupa 200 vstopnic, 400 pa jih bo namenjenih še članom ogranov NZS-ja. Sponzorji in drugi partnerji zveze so imeli možnost nakupa 200 vstopnic.

Razprodani 4 od 10 avtobusov
Tisti ki želite slovenske reprezentante spodbujati na predzadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, si lahko vstopnico zagotovite skupaj z aranžmajem pri potovalni agenciji Kompas. Ta je dobila na razpolago 500 vstopnic, ki bodo po vsej verjetnosti tudi kmalu pošle. Do 13. ure so namreč razprodali 4 od 10 avtobusov, ki bodo na pot proti Slovaški krenili 10. oktobra. Za aranžma boste morali odšteti 88 evrov, v ceno pa so vključeni avtobusni prevoz, kratek krožni ogled Bratislave in vstopnica za tekmo.

Prošnja za dodatne vstopnice
Pravilnik svetovne nogometne zveze za kvalifikacije SP-ja 2010 ne omenja kvote 10 % za gostujoče navijače in to prepušča individualnemu dogovoru med zvezami. Zaradi izjemnega povpraševanja po vstopnicah je zatorej NZS slovaško nogometno zvezo že urgentno zaprosil za povečanje števila vstopnic, namenjenih slovenskim navijačem. Takoj ko NZS dobi odgovor glede morebitne dodatne kvote, boste o tem obveščeni tudi na MMC-jevem portalu.