Cheikhou Kouyate je blestel v prvem polčasu in Domžalam zabil dva gola. Foto: Reuters
Cheikhou Kouyate je blestel v prvem polčasu in Domžalam zabil dva gola. Foto: Reuters
Domžalska obramba je prvič klonila že v osmi minuti. Enner Valencia je pobegnil Brachiju, žogo je dobil Sam Byram, Kouayate pa je njegov strel iznajdljivo podaljšal v Maravalova vrata. Foto: Reuters
Sofiane Feghouli
Sofiane Feghouli je s tem strelom dokončno razblinil domžalske upe na napredovanje v zadnji krog kvalifikacij. Foto: Reuters
Vsi zadetki s tekme West Ham - Domžale

Potem ko so Domžale pred enim tednom ugledne tekmece iz Londona v Stožicah presenetile z 2:1, je bil prvi cilj, da bi na krstni tekmi West Hama na prenovljenem (olimpijskem) stadionu, kamor se je West Ham preselil po 112 letih igranja v Upton Parku, čim dlje zdržale nalete gostiteljev. Načrt se ni izšel.

V osmi minuti je Enner Valencia na levi pobegnil Alvaru Brachiju, žogo je dobil Sam Byram, Cheikhou Kouayate pa je njegov strel s petih metrov iznajdljivo podaljšal v Maravalova vrata in dosegel svoj prvi zadetek v evropskih pokalih.

Domžalčani so sicer vzpostavili ravnotežje, igrali pogumno, nevaren je bil Antonio Mance, medtem ko Matic Črnic ni ponovil sijajne predstave s prve tekme.

V 25. minuti je domžalska obramba spet zaspala. Michail Antonio je podal v kazenski prostor, odlični skakalec Andy Caroll je žogo z glavo spustil na tla, spet pa je bil zelo spreten Kouayate. Senegalski nogometaš bi deset minut pozneje skoraj dosegel hat-trick. Akcijo je po desni strani spet pripravil Antonio, ki je krenil proti domžalskemu golu in podal Kouyateju, a je Brachi pravi čas posredoval in preprečil tretji zadetek Senegalca.

V drugem polčasu so Domžale poskušale doseči zadetek za podaljšek. Najlepšo priložnost je imel ob izteku 68. minute Matic Črnic, ko je z nevarnim diagonalnim strelom lepo meril z roba kazenskega prostora, toda Darren Randolph je strel ubranil.

Vse dvome o zmagovalcu je v 80. minuti odpravil Sofiane Feghouli. Kapetan Mark Noble je imenitno podal Alžircu, ki je dolgo žogo brezhibno sprejel in ukanil nič kaj razpoloženega domžalskega vratarja Axla Maravala.

Zgodovina se je očitno ponovila: tudi leta 1904 je West Ham svojo prvo tekmo v Upton Parku dobil s 3:0. Številni gledalci so že pred zadnjim sodnikovim žvižgom začeli zapuščati svoja mesta in jih bo verjetno bolj zanimala nedeljska prijateljska tekma z Juventusom, ko bo stadion uradno odprt.

Evropska liga, 3. predkrog, povratna tekma:
WEST HAM - Domžale prva tekma: 1:2)
3:0 (2:0)
54.000; Kouyate 8., 25., Feghouli 81.

West Ham: Randolph, Antonio , Nordtveit, Reid, Byram, Feghouli ( 88./Quina), Kouyate ( 79./Obiang), Noble, Oxford, Valencia, Carroll ( 90./Fletcher).

Domžale: Maraval, Brachi, Dobrovoljc, Horić, Balkovec, Alvir, Horvat ( 62./Husmani), Majer ( 77./Juninho), Morel, Črnic , Mance ( 68./Bratanović).

Sodnik: Fredy Fautrel (Francija)

Vsi zadetki s tekme West Ham - Domžale