Foto:
Foto:
Brane Oblak bo imel pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa za SP še veliko dela.
Združeni slovenski navijači so se poslovili od stadiona za Bežigradom, kjer odslej ne bo več reprezentančnih tekem.
Slovenski nogometaši so na prvi tekmi pod taktirko Braneta Oblaka remizirali s Srbijo in Črno goro. Izid 1:1 pomeni lepo slovo od Bežigrada.
V prvem polčasu so gostje zadeli kar dve prečki. Najprej je Dejan Stanković stresel okvir vrat v 40. minuti, le štiri minute kasneje pa je bil podobno nenatančen Mateja Kežman. Dvakrat je izjemno posredoval tudi vratar Borut Mavrič.

Na začetku drugega polčasa so "plavi" zasluženo povedli. Ognjen Koroman je na desni strani preigral Amirja Kariča in podal v sredino, kjer je Nenad Jestrović premagal Mavriča. Slovenci se niso predali in v nadaljevanju zaigrali precej bolj napadalno.

V 69. minuti je Mile Ačimovič s prostega strela streljal za las mimo vrat Dragoslava Jevrića. Že minuto kasneje pa je reprezentančni debitant Zlatko Dedič z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora zadel prečko. Slovenci so izenačili osem minut pred koncem, ko je s prostega strela po zmedi pred vratarjem Dragoslavom Jevrićem zadel Nastja Čeh.

Selektor Oblak je preizkusil pet novih novih nogometašev (Branko Ilič, Andrej Komac, Jalen Pokorn, Dedič in Borut Semler), ki so pokazali veliko borbenosti in želje, kar pomeni lepe obete pred prvima tekmama kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Nemčiji leta 2006.

V Celju bo 4. septembra tekma z Moldavijo, štiri dni kasneje pa Slovenci gostujejo pri Škotih v Glasgowu.

Nasprotniki Slovenije v 5. kvalifikacijski skupini za SP se niso izkazali. Italija je izgubila v gosteh z Islandci z 0:2. Škoti so se v Glasgowu osramotili, saj jih je Madžarska odpravila s 3:0. Moldavija je v Tiraspolu premagala Gruzijo z 1:0, Norvežani so v Oslu remizirali z Belgijo 2:2, najuspešnejši pa so bili Belorusi, ki so v Carigradu presenetljivo ugnali Turke z 2:1.

SLOVENIJA   1 - 1       SČG
Čeh 82.       Jestrović 49.   
---------------------------------------
B. Mavrič      Jevrić       
Knavs        Vidić       
Ilič        Gavrančić     
M. Mavrič      Krstajić      
Tanjič **      Koroman      
Komac        Duljaj       
Pokorn ***     Dragutinović ***  
Sešlar *      Stanković **    
Karič        Vukić       
Ačimovič      Kežman ****    
Šiljak ****     Milošević *    
---------------------------------------
* 46./Čeh      * 46./Jestrović  
** 46./Koren    ** 72./Marić    
*** 68./Dedič    *** 82./Petković  
**** 90./Semler   **** 90./Lazović  
7.000; Sodnik: Tom Henning (Norveška)