Novega predsednika NZS-ja bomo dobili 15. decembra. Foto: BoBo
Novega predsednika NZS-ja bomo dobili 15. decembra. Foto: BoBo

sednika Nogometne zveze Slovenije je najavil tudi poslanec Socialnih demokratov in podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec.

"Nogomet je del mojega življenja, spremljam ga že od malih nog, vselej je bil več kot šport. Je strast in priložnost, ki smo jo odgovorni dati mladim, ki živijo od vrednot nogometa, tistega pravega, brez kalkulacij. Želim si, da bi te vrednote, ki jih vsi čutimo v nogometu, živele tudi v NZS-ju. Imam znanje, izkušnje, predvsem pa tisto pravo energijo in zagnanost. Slovenija je lahko ponosna, da ima predsednika Uefe, strokovnjaka za preiskave na Fifi, izvrstne klube, sodnike, igralce, najkakovostnejšo reprezentanco doslej, predvsem pa talentirane mlade nogometaše, ki jim bom posvetil velik del svojega programa. Sem za pot priložnosti, ki jih je NZS že pokazal Aleksander Čeferin," je med drugim v svojem nagovoru na Facebookovem profilu dejal Nemec.

Že pred njim sta kandidaturi za mesto prvega moža NZS-ja, potem ko je kot predsednik Evropske nogometne zveze to mesto zapustil Aleksander Čeferin, najavila Ivan Simič in Radenko Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije bo novega predsednika in podpredsednike dobila 15. decembra, ko bodo volitve za predsednika in podpredsednika za obdobje med letoma 2016 in 2020.

V skladu z volilnimi pravili NZS-ja lahko kandidata za predsednika ali podpredsednika predlaga član NZS-ja (medobčinska nogometna zveza, sodniška ali trenerska organizacija) ali dvajset nogometnih klubov.