Mariborčani bodo branjenje naslova začeli v Novi Gorici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mariborčani bodo branjenje naslova začeli v Novi Gorici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prvi krog nove sezone 14. in 15. julija

Gorica in Maribor sta se v uvodnem krogu srečala že lani, le da v Ljudskem vrtu. Preostali pari uvodnega dejanja DP-ja so Mura 05 - Rudar, Olimpija - Domžale, Celje - Triglav in Aluminij - Luka Koper.


Tekme bodo 14. in 15. julija. Teden dni prej, 8. julija ob 20.00, bo v Mariboru odigrana tekma superpokala med Mariborom in Olimpijo. Prvi derbi med omenjenima tekmecema v PRVILIGI, kot se zdaj uradno imenuje tekmovanje, bo 11. ali 12. avgusta v Stožicah.
Žreb je bil, tako kot je že v navadi, delno dirigiran, saj je bilo treba upoštevati zemljepisno bližino določenih klubov in zasedenost stadionov z drugimi dogodki. Kroglice je žrebal predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin.
Obljubljajo več denarja za klube
"Ni problem v slovenski prvi ligi kakovost. Glede na to, koliko smo majhni, imamo dobro kakovost. Težavi sta dve. Prva je denar, druga obiskanost tekem. Na obeh je treba delati. Produkt prve lige je treba izboljšati, narediti bolj zanimivega. Prepričan sem, da se ga da tudi prodati. Hkrati pa je treba zagotoviti popolno varnost na stadionih. Ne samo fizično, ampak da otroci, mladi in drugi ne bodo poslušali negativnih stvari, žalitev, neprimernega obnašanja do kogarkoli, ki je drugačen. Nogomet mora biti nekaj prijetnega. Tako bomo na stadione tudi privabili starše z otroki. To je naš cilj in v tej smeri tudi delamo," je ob žrebu povedal Čeferin.

V NZS-ju, ki spet tekmovalno in marketinško vodi prvoligaško tekmovanje, za sezono 2012/13 obljubljajo tudi več denarja za prvoligaše v primerjavi s prejšnjimi leti, ko je tekmovanje vodilo Združenje klubov 1. SNL. "Da, bistveno več. Hkrati pa je to neko pionirsko delo, ker se je na tem področju zelo malo dogajalo. Hkrati imamo tudi poslovnega partnerja, ki bo vložil denar v prvo ligo v primeru, da zagotovimo družinski sektor in varnost na stadionih. Tudi na tem področju delamo maksimalno," je še dejal prvi mož NZS-ja.

Nov logotip
Na Brdu so predstavili tudi novo celostno podobo tekmovanja. Logotip je v modri in beli kombinaciji, sestavljen iz treh črk "L" oziroma treh enic. Prvoligaši so dobili tudi novo uradno žogo tekmovanja, in sicer Tango 12, s katero v teh dneh igrajo najboljše evropske reprezentance na Euru v Ukrajini in na Poljskem.

PRVALIGA, 1. krog, 14./15. julija:
GORICA - MARIBOR

MURA 05 - RUDAR

OLIMPIJA - DOMŽALE

CELJE - TRIGLAV

ALUMINIJ - LUKA KOPER
5. krog, 11./12. avgusta:
OLIMPIJA - MARIBOR

Prvi krog nove sezone 14. in 15. julija