Ljudski vrt bo knalu dobil novo zelenico. Foto: BoBo
Ljudski vrt bo knalu dobil novo zelenico. Foto: BoBo
Prenova bo odvisna tudi od uspeha Maribora v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi polovici leta sledi še menjava travnate površine na pomožnem igrišču tik ob stadionu. Do konca leta pa naj bi uredili še prostore pod severno in južno tribuno ter morda že začeli sanacijo spomeniško zaščitene stare tribune.

Še lani so na občini menili, da bodo trije milijoni evrov za obnovo stadiona dovolj. A so jih v klubu opozorili, da bo to za celovito sanacijo veliko premalo. Ocena stroškov celotne naložbe se je, z vložkom kluba in predvidenim občinskim denarjem, povzpela čez šest milijonov. Strošek menjave travnatih površin je enak za obe igrišči: dvakrat po 630.000 evrov. Menjavo na stadionu krije klub sam.

"Na pomožnem igrišču bo zadevo v celoti oziroma do okoli 500.000 evrov krila občina, tako da smo to nekako razdelili," je povedal mariborski podžupan Saša Pelko.

"In verjetno še manjše reflektorje na pomožnem igrišču, še 145.000 evrov zraven, plus 220.000 evrov za dokumentacijo, tako da je to kar en lep finančni zalogaj," dodaja direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ker je del obveznosti prevzel klub, so se v Mariboru izognili postopku javnega naročanja in izgubi časa zaradi morebitnih pritožb, ki bi lahko ogrozile evropsko sezono. Ureditev prostorov na severu in jugu stadiona ter sanacija stare tribune pa bosta strošek občine. Ta je zagotovila pet milijonov in pol evrov.

"Tukaj priprave potekajo in se bodo dela začela kmalu, upam, da čim prej, ker se je sezona končala in je pravi čas, da se to začne," je povedal Pelko. Ban dodaja: "Jasno pa je, da je naša želja, da se stara tribuna ne začne, dokler bomo mi v Evropi, upam, da bomo dolgo; in če bi lahko izbiral, se vsaj pred decembrom ne bi začelo nič."

Klub se pri sanaciji tribun v projekt vključuje le toliko, da občini pomaga pri pripravi prihodnjih vsebin v novo urejenih prostorih.