Valter Birsa je spodbudno začel svojo drugo sezono v Franciji. Foto: EPA
Valter Birsa je spodbudno začel svojo drugo sezono v Franciji. Foto: EPA
Alain Perrin kot trener Lyona
Alain Perrin je z lovoriko začel trenersko pot na klopi Lyona. Foto: EPA

Napadalec slovenske reprezentance je povedel goste v vodstvo po natančni podaji Seneja, po kateri je iz oči v oči ukanil Gregoryja Coupeta. Šestkratni zaporedni francoski prvaki so kmalu izenačili, po podaji Karima Benzeme je zadel Sydney Govou. Tik pred iztekom polčasa je branilec Cris po kotu v mrežo pospravil strel Benzeme, ki ga vratar Teddy Richert ni zmogel zadovoljivo ukrotiti. To je šesti francoski superpokal za Lyon.

Viden slovenski pečat na Gerlandu
Pri zmagovalcih letošnjega Pokala Francije sta od prve minute na levi strani igrišča zaigrala tudi oba Slovenca, poleg Birse še levi bočni branilec Bojan Jokič, ki je odigral celotno srečanje. Birsa se je v nadaljevanju srečanja "izgubil", tako da ga je trener Frederic Hantz v 52. minuti zamenjal z Melvutom Erdingom.

Perrin navdušil z igro
V obetavni predstavi za začetek nove sezone 2007/2008 se je najbolj veselil trener Alain Perrin, ki je še spomladi vodil leve z vzhoda Francije, poleti pa se je zavihtel za krmilo najboljšega francoskega kluba v tem tisočletju, ki je šestič zapored slavil na francoskem superpokalu oziroma Pokalu prvakov, kakor to tekmovanje imenujejo Francozi.

Prvenstvo se začne v soboto
Srečanje bi po načrtu moralo biti odigrano na Kitajskem, v Tianjinu, a francosko ligaško združenje (LFP) ni uspelo pridobiti privoljenja tamkajšnjih oblasti. Francoska prva liga oziroma Ligue 1 se začenja prihodnjo soboto, v njej pa bo poleg dveh Sochauxovih Slovencev morebiti nastopil tudi 18-letni Denis Petrič, rezervni vratar pri Auxerru.

Francoski superpokal, Lyon:

LYON - Sochaux 2:1 (2:1)
Govou 20., Cris 43.; Birsa 13.

T. G.