Džong Tae Se bo začasno zamenjal kapetana Kölna Lukasa Podolskega, ki bo zaradi poškodbe manjkal mesec dni. V tem času bo Severni Korejec v napadu
Džong Tae Se bo začasno zamenjal kapetana Kölna Lukasa Podolskega, ki bo zaradi poškodbe manjkal mesec dni. V tem času bo Severni Korejec v napadu "kozličkov" igral skupaj z Milivojem Novakovićem. Foto: EPA
Adriano Galliani
Adriano Galliani: "Želel sem si dva napadalca. Maxi Lopez je tukaj, medtem ko drugi še ni prišel. Nikoli nisem rekel, da Tevez ne bo prišel." Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je nogometaš, ki je poskrbel za največ dogajanja na zimski tržnici, a še naprej ostaja član Manchester Cityja. Foto: EPA

Lani je zadnji dan zaznamoval Liverpool, ki je prodal Fernanda Torresa ter kupil Luisa Suareza in Andyja Carrolla. Letos večjih pretresov na nogometni tržnici ni bilo.
Največ prahu že vso sezono dviga svojeglavi Carlos Tevez, ki noče več igrati za Manchester City, tega pa si ne želi niti klub. Kaznovani argentinski napadalec je tarča Milana, ki je dolgo veljal za najresnejšega snubca, nato pa sta ga izirinila mestni tekmec Inter in Paris SG. Na Otoku so zaokrožile celo govorice o menavi Carroll - Tevez, a iz vsega do zdaj ni bilo nič.

Nekateri zanimivejši prestopi:
- Vedran Ćorluka (v Bayer Leverkusen iz Tottenhama - posoja)
- Thiago Motta (v PSG iz Interja)
- Djibril Cisse (v Queens Park Rangers iz Lazia)
- Sulley Muntari (v Milan iz Interja - posoja)
- Wayne Bridge (v Sunderland iz Manchester Cityja - posoja)
- Coutinho (v Espanyol iz Interja - posoja)
- David Pizarro (v Manchester City iz Rome - posoja)
- Pavel Pogrebnjak (v Fulham iz Stuttgarta)
- Marc Janko (v Porto iz Twenteja)

- Michele Pazienza (v Udinese iz Juventusa - posoja)

Vršič in Volaš ostajata
Tudi Slovenije ni zaobšel vrtinec govoric in pričakovanj. Prvi strelec vodilnega Maribora Dalibor Volaš, ki je uradno posojeni igralec moldavskega Šerifa, ima zaradi zanimanja ruskih in ukrajinskih klubov nekaj več časa, a za zdaj ostaja v Mariboru. V sredo se bo priključil pripravam vijoličastih v Turčiji.

Veliko ugibanje je bilo tudi okoli najboljšega igralca jesenskega dela Prve lige si Dareta Vršiča, toda visoka cena je odgnala številne snubce, medtem ko naj bi se pri najvztrajnejši Austrii Dunaj odločili za varčevanje, tako da je Vršič ostal motor Olimpije. Kot zanimivost naj omenimo, da je Austria svojega napadalca Zlatka Junuzovića prodala v Bremen k Werderju.

Za Armina Bačinovića se je zadnji dan prestopnega roka med drugim zanimal tudi francoski drugoligaš Monaco, a je trenutno poškodovani "Bačo" ostal v Palermu.

Lucho Gonzales znova v Portu
Zadnji dan za okrepitve v sezoni 2011/12 se je začel pod vtisom prihoda Freddyja Guarina iz Porta v Inter, ki je Kolumbijca vzel na posodo. Portugalski klub je na Dragao nato hitro vrnil ljubljenca navijačev Lucha Gonzales, za katerega so Marseillu odšteli 5 milijonov evrov. Gonzalez je bil ključni nogometaš Porta med letoma 2005 in 2009, ko je Porto štiri leta zapored osvojil domače prvenstvo.

Angleški prvoligaš Everton je v svoje vrste iz Glasgow Rangersa zvabil hrvaškega napadalca Nikico Jelavića. Chelsea se je z belgijskim prvakom Genkom dogovoril za nakup krilnega napadalca Kevina De Bruynea, ki pa bo sezono kot posojeni igralec dokončal pri Genku.

Bojinov znova v Lecceju
Köln je po poškodbi Lukasa Podolskega hitro poiskal dodatnega napadalca - iz drugoligaškega Duisburga se v Bundesligo seli Severni Korejec Džong Tae Se, ki bo zdaj igral v napadu ob Milivoju Novakoviću.
Juventus se je okrepil z vezistom Atalante Simonejem Padoinom, "stara dama" je plačala 5 milijonov evrov odškodnine. V Lecce se je vrnil bolgarski napadalec Valerij Bojinov, ki bo kot posojeni igralec Sportinga Lizbone skušal obuditi kariero v klubu, kjer je zablestel kot najstnik.