Kasper Lorentzen je v 51. minuti načel goriško mrežo. Foto: EPA
Kasper Lorentzen je v 51. minuti načel goriško mrežo. Foto: EPA
Goričani že po prvi tekmi v izgubljenem položaju

Goričani v prvem polčasu tekme kvalifikacij Evropske lige pri več kot 35 stopinjah niso znali izkoristiti terenske premoči, v drugem delu pa je igra razpadla. Kasper Lorentzen je v 51. minuti dosegel prvi zadetek, dva je dodal še Mikkel Cramer in povratna tekma, ki bo 22. julija, bo očitno le formalnost.

Kazalo je drugače. V 7. minuti je Enes Demirovič z globinsko podajo zaposlil Etiena Velikonjo, ki je streljal čez vrata. Novogoriški kapetan je nato sprožil odličen strel z 20 metrov in za las zgrešil. Obetaven je bil tudi poskus Mihe Mevlje z desne strani.

V 28. minuti je sodnik razburil 700 gledalcev. Velikonja je preigraval, eden izmed danskih nogometašev pa naj bi igral z roko. Enajstmetrovke ni bilo. V 38. minuti je novinec v belo-modrem dresu Dalibor Stojanović silovito udaril po žogi z okoli 18 metrov z desne strani, zatresla pa se je vratnica.

V drugem polčasu so se danski nogometaši, lani 10. v državnem prvenstvu, prebudili in po dveh hitrih protinapadih in napakah goriške obrambe na desni strani povedli z 0:2. Vmes je imel Sebastijan Komel lepo priložnost za izenačenje, vendar je Anders Egholm počistil z golove črte. S svojim drugim zadetkom na tekmi je zmago gostov v 71. minuti potrdil Cramer, ki se je sam znašel pred vrati Vasje Simčiča.

Po izpadu Olimpije in torkovem visokem porazu Kopra v Zagrebu je tako še en slovenski klub prejel bolečo zaušnico ...

Evropska liga, kvalifikacije, prva tekma:
HIT GORICA - RANDERS (DAN) 0:3 (0:0)
700; Lorentzen 51., Cramer 55., 71.

Hit Gorica: Simčič, Komel, Balažic, Zarifovič, Širok, Kršič, Rakušček, M. Mevlja ( 60./Martinovič), Stojanovič ( 75./Arčon), Demirovič, Velikonja.

Randers: Ousted, Ahmed, Egholm ( 81./Arzumanyan), Karlsen ( 79./Brock-Madsen), Lorentzen , Pedersen, Berg, Beckman, Olsen ( 72./Fischer), Jensen, Cramer .

Sodnik: Halis Özkahya (Turčija)

Goričani že po prvi tekmi v izgubljenem položaju