Zdravko Mamić pravi, da se bo na Hrvaško vrnil najpozneje v nedeljo. Foto: www.alesfevzer.com
Zdravko Mamić pravi, da se bo na Hrvaško vrnil najpozneje v nedeljo. Foto: www.alesfevzer.com

na novinarski konferenci v Sloveniji, kjer so Zagrebčani na pripravah v Moravskih Toplicah, komentiral obtožbe o korupciji, podkupovanju in davčnih utajah.

"To je zahteva politike, da se pri uresničevanju njihovih načrtov in ciljev naredi nekaj proti meni in mojemu bratu," je na izredni novinarski konferenci dejal Mamić in dodal: "Pred nekaj dnevi sem na lokalni televiziji govoril o politiki in kako delajo. V mislih sem imel afero z Davorjem Šukerjem, ki je izmišljena. Končal sem s stavkom, če me ne primejo ali ubijejo."

Mamić je sklical novinarsko konferenco, potem ko je v četrtek zjutraj policija vstopila v hišo izvršnega predsednika Dinama in njegovega brata Zorana. Mamić je dejal, da se bo na Hrvaško vrnil najpozneje v nedeljo: "Vsi veste, da se najpozneje po naši tekmi v nedeljo vračam na Hrvaško. Kolikor vem, gre za stvari, ki so se zgodile pred nekaj leti. Če so lahko čakale nekaj let, ne vem, zakaj je zdaj taka nuja in se ni moglo počakati do ponedeljka. Preiskava traja že leta in toliko časa se zbirajo tudi dokumenti. Ne vem, zakaj niso počakali do ponedeljka, saj bi bilo normalno in civilizirano, da bi bili doma, ko so prišli, ter bi dobili, kar je bilo v naših žepih, avtomobilih, računalnikih."

"Ne bojim se aretacije"
Mamić pravi, da za vsem stoji politika: "Mislim, da je vsakemu, ki je dovolj pameten, jasno, kaj se dogaja. To vpliva na klub, moje zdravje, moj ugled … In to se dogaja že vrsto let. Večkrat sem že govoril o zlorabi politike in zlorabi moči zunanje politike. Ko je predsednik Ivo Josipović prišel na oblast, je bil v Ameriki in tedaj je dejal, da v hrvaškem nogometu obstaja mala mafija. To je bil sprožilec, da se spravijo na nogomet, Dinamo, Hrvaško nogometno zvezo in name."

"Pred 20 dnevi se je v Splitu prikazala razvpita svastika. Mislim, da je vsakemu, ki je vsaj polpismen, jasno, da je to delo velikih mojstrov. To ni delo huliganov, ampak so zrežirale osebe, ki so usposobljene za veliki spopad. Bodite prepričani, da ne boste izvedeli, kdo je to storil. 20 dni po tej veliki sramoti za našo državo se sploh nič ne ve o storilcu," je prepričan Mamić, ki je pristavil: "Ne bojim se aretacije. Javnost zabavate z mojim morebitnim prijetjem. Ne vem, zakaj bi me aretirali. To je samo zbiranje dokazov, preiskava poteka in ni nobene obtožnice. Če pa želite tako, pa poročajte tako o tem. Ni prvič in verjetno niti zadnjič, da se tako dela."