Zlatko Dedič je v pretekli sezoni za klub iz pokrajine Lazio v 22 ligaških nastopih dosegel 10 zadetkov. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Dedič je v pretekli sezoni za klub iz pokrajine Lazio v 22 ligaških nastopih dosegel 10 zadetkov. Foto: MMC RTV SLO
Milenko Ačimovič
31-letni Milenko Ačimovič iz tedna v teden potrjuje, da je eden ključnih igralcev dunajske Austrie in eden najboljših tujcev v prvenstvu severnih sosedov. Foto: Reuters

Napadalec Frosinoneja, ki je že s 17 leti postal član Parme, katere član je bil vse do lanskega leta, je na tekmi proti nekdanjim delodajalcem izvedel izjemen protinapad čez polovico igrišča, po silovitem šprintu pa mu je zmanjkalo moči za natančen zaključek. Potem ko se je žoga po prostem strelu od njega žoga odbila v lastno mrežo, se je odkupil na koncu, ko je hladnokrvno izvedel najstrožjo kazen. Na srečanju z Ancono je bil znova med najaktivnejšimi, odlično sodelovanje z Ederjem je bilo nagrajeno z 11-m v zadnjih sekundah prvega polčasa.

Desno si oglejte Dedičevo igro in zadetek na tekmi proti Parmi.

Tudi v Avstriji vodijo vijoličasti
Odlično gre še naprej Milenku Ačimoviču, ki je v 66. minuti odločil srečanje med Paschingom in dunajsko Austrio. Z drugim prvenstvenim zadetkom je upokojeni slovenski reprezentant dunajske vijolice popeljal na vrh avstrijske lige. Med strelce se je od Slovencev vpisal še Tim Matavž, ki je v nizozemski drugi ligi za Emmen prispeval edini zadetek proti Mastrichtu.

Sarma nepremagan 5 ur in pol
Za nosilci igre slovenske reprezentance je uspešen konec tedna. Milivoje Novakovič (zamenjan v 91. minuti) in Mišo Brečko (celotna tekma) sta aktivno sodelovala pri zmagi Kölna nad do takrat vodilnim Schalkejem (1:0). Robert Koren je z WBA-jem v gosteh presenetil Middlesbrough (1:0). Samir Handanovič je klonil po 331 minutah, a se je vseeno veselil zmage Udnineseja nad Sieno (2:1); mladi Jan Koprivec je bil znova rezervni vratar.

Iličevih devet minut z Real Madridom
Prve minute v španskem prvenstvu je dočakal Branko Ilič, ki je na obračunu proti Real Madridu odigral zadnjih devet minut, pri zmagovitem golu Ruuda van Nistelrooyja pa je zamudil kot celotna obramba Betisa. Valter Birsa je igral 25 minut na tekmi med Sochauxom in Lorientom (1:1), Bojan Jokič pa je bil znova le na tribuni. Podobna je tudi usoda Mirnesa Šišiča (Olympiakos) in Mitje Möreca (CSKA Sofija). Brez igre sta ostala tudi "Belgijca" Marko Šuler, ki ni dobil priložnosti v obrambnih vrstah Genta, medtem ko Zlatan Ljubijankič ni še povsem zacelil kolena. Boštjan Cesar je igral le za drugo moštvo Marseilla.

Prva ligaška zmaga za Praleta
Tonči Žlogar
je za svojo Omonio odigral vso tekmo, Atromitos pa je klonil z 2:0. Andrej Komac je v igro vstopil v 87. minuti, Djurgarden pa je z 1:0 odpravil Ljungskile. Morebitna kandidata za zbor proti Severni Irski in Češki se nista mogla izkazati. Branilec in kapetan Koblenza (2. nemška liga) Matej Mavrič ni nastopil zaradi lažje poškodbe, napadalec Miran Burgič (AIK Solna) pa je igral od 75. minute. Prvič je v letošnji Bundesligi slavil Bojan Prašnikar, njegov Cottbus je v Berlinu z 1:0 odpravil Hertho.

T. G.