Zoran Mamić je Zagrebčane kot trener že vodil med letoma 2013 in 2016. Foto: EPA
Zoran Mamić je Zagrebčane kot trener že vodil med letoma 2013 in 2016. Foto: EPA

"Položaj je takšen, da ne smemo hiteti pri odločitvi in si dovoliti napačnega koraka. Evropska tekmovanja so blizu in dobro vemo, kaj za Dinamo in njegove navijače pomeni igranje v Evropi. S temi tremi tekmami do konca sezone bomo pridobili nekaj časa za odločitev, kdo bo vodil Dinamo v prihodnji sezoni," je dejal Mamić za klubsko spletno stran.

49-letni Zoran Mamić, tudi nekdanji nogometaš Dinama, je doslej kot trener že vodil zagrebški klub od leta 2013 do 2016, v karieri pa je treniral še Al Nassr, Al Ain in Al Hilal.

Dinamo je sicer že pred časom postal hrvaški prvak. Zagrebčani imajo tri kroge pred koncem 16 točk naskoka pred zagrebško Lokomotivo.

Konec črnogorskega prvenstva, prvak Budućnost
Medtem pa je izvršni odbor črnogorske nogometne zveze odločil, da prekine domače prvenstvo zaradi novonastalega položaja z novim koronavirusom. Predčasni konec sezone je sledil tudi zato, ker je bil najmanj en pozitiven primer v vrstah Budućnosti, zaradi česar so morali vsi igralci in osebje kluba v 14-dnevno karanteno. Prvenstvo so po prekinitvi sicer nadaljevali 30. maja in od takrat odigrali osem krogov. Prvak je postala Budućnost iz Podgorice, ki ima pet krogov pred koncem 18 točk naskoka pred Sutjesko. Tretja je Iskra.