Foto:
Foto:
Trasa krosa poteka po obrečnih gozdovih reke Mure
Trasa krosa poteka po obrečnih gozdovih reke Mure

Smo društvo ETNO, društvo za edukacijo, turizem, nove medije in organizacijo s sedežem v Črenšovci. Nameni in cilji društva so vzpodbujati športno in turistično dejavnost in s tem osveščati lokalno in tudi širše prebivalstvo o varovanju naravne in etnografske dediščine ob sami reki Muri. Želimo si, da se bodo ljudje spet vračali nazaj v naravo in jo začeli ceniti ter spoštovati in ne kot se je dogajalo v preteklosti, da so šli v gozd in naravo le takrat, ko je bilo potrebno odnesti iz stanovanja kako vrečo smeti ali zarjavelega odpadnega materiala!
S tem namenom organiziramo že IV. pohodno – tekaški MURA KROS v občini Črenšovci. Proga je dolga 8.400 metrov in čista off road varianta, speljana skozi gozd, ob reki Muri in poljskih poteh. Start je organiziran v soboto, dne 9. maja 2009 ob 14.00 uri pri ribiški koči v Orlovščeku -(od Črenšovcev je start oddaljen 2 km) v smeri proti Lendavi. Prihod do samega starta bo primerno markiran in označen z usmerjajočo tablo.
Startnina znaša 6 €! V startnino so vključeni okrepčilni napitki med tekom in pohodom in slasten bograč, ki vas čaka na cilju po samem tekmovanju.
Skupni tekaški fond, za najhitrejše tekmovalce tekače je 500 €!
Tekači tekmujejo za pokal POMURSKIH LEKARN.
Novico je napisal uporabnik Brazisk