Grant Hackett na zmagoslavnem odru v Atenah Foto:
Grant Hackett na zmagoslavnem odru v Atenah Foto:


Poleg tega se Avstralci, ki imajo 21 milijonov prebivalcev, tudi tokrat nadejajo, da bodo OI končali med najuspešnejšimi petimi udeleženkami iger, meni športna direktorica AOC, Fiona de Jong. Tako v Sydneyju kot v Atenah je bila namreč Avstralija po številu osvojenih kolajn na četrtem mestu.
Sloviti plavalec Grant Hackett, ki bo na bližnjih olimpijskih igrah v Pekingu (8. - 24. avgust) na 1500 m prosto lovil še tretje zaporedno zlato, ter košarkarica Lauren Jackson, kapetanka svetovnih prvakinj Avstralk, sta glavni zvezdi med 433 danes dokončno izbranimi športniki, ki bodo Avstralijo zastopali na OI
Največ bo veslačev
Za zdaj pri AOC največjo težavo vidijo v tem, kako ekipo obvarovati zdravstvenih težav, saj v kitajski prestolnici pričakujejo tako visoke temperature kot vlažnost ter precejšnje onesnaženje. Zato bo ekipo spremljalo kar 75 članov zdravniškega osebja.
Največji del avstralske ekipe bodo predstavljali veslači; teh bo v 14 disciplinah kar 48, plavalci (43 reprezentantov) in atleti (40). Med olimpijci bodo tudi trije, ki so na OI v preteklosti že nastopili, a za druge države: Lalita Yauhleuskaya (strelstvo) za Rusijo, Maria Pekli (judo) za Madžarsko in Semir Pepic (judo) za Slovaško. Triinštirideset avstralskih olimpijcev se je rodilo v drugih državah.
Novico je napisal uporabnik matic17