Luka Kreitmayer Foto:
Luka Kreitmayer Foto:
Jesus Delgado
Jesus Delgado


Prvi dvoboj se je pričel ob 10.30 uri. Trener Borut Beličič je na igrišče postavil precejšnjo število mladih igralcev, ki potrebujejo čimveč izkušenj. Na gori je z metanjem pričel mladi Miha Brezavšček in do sredine tekme uspešno zadrževal pritisk napada gostov. V obrambi je Slovenija storila precej nepotrebnih napak, kar so gostje izkoristili in si priigrali visoko prednost, ki je naši mladci niso nadoknadili do konca tekme in tako izgubili srečanje z 1 : 11.
V drugem dvoboju s pričetkom ob 15.00 uri pa trenerski štab ni več stregel tako kot v prvem. Na goro je postavil izkušenega Luka Kreitmayerja, ki je s pomočjo odlične obrambne igre veterana Roka Lesjaka na poziciji druge baze uspešno obračal menjave. Kot razbremenitev je za Lukom na goro priplezal Jesus Delgado in uspešno zaključil tekmo.
Napad Slovenije v drugem srečanju je bil precej močnejši kot v prvem. Zbrana množica gledalcev ni skrivala navdušenja nad popolno probrazbo Slovenske vrste. Bučni aplavz je požel Jaka Šerbec, ki je v domači rov z udarcem preko ograje potisnil tri točke. Kako dobro znajo rokovati s palico pa so pokazali tudi nekateri drugi igralci, še posebej Peter Milošič in Tomo Žezlina, kako pa se v napadu taktično izkorišča prednosti je prikazal Rok Lesjak z dvemi osvojenima bazama brez udarca in izredno lepim kratkim udarcem - buntom. Srečanje se je končalo v korist Slovenije z rezultatom 13 : 3.
Tako si je Slovenija priigrala en poraz in eno zmago. Fante naslednjo soboto potujejo v Padovo, kjer bodo odigrali 3. in 4. krog prvenstva proti ekipi Padove. Prvo srečanje se bo pričelo ob 15.30 uri in drugo ob 20.30 uri.
Vir: zbss.si
Novico je napisal uporabnik phcore