Foto:
Foto:
Majkić Slavko 1.mesto glasbene forme trdi stil z orožjem
Majkić Slavko 1.mesto glasbene forme trdi stil z orožjem

V soboto 07.03.2009 se je odvijal I. turnir za državno prvenstvo v kikboksu KBZS in sicer v športni dvorani v Zagorju ob Savi. Organizator je bil Klub borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje in Kickboxing Zveza Slovenije (KBZS). Tekmovalo se je v treh disciplinah, semi (pol ) in light (mehki oz. kontrolirani kontakt) contactu, ter glasbenih formah v vseh starostnih in težnostnih kategorijah. Po informacijah tekmovalne komisije se je udeležilo 20 klubov in 253 tekmovalcev, kar je precej skromno, glede na to, da je bilo lani registriranih vseh tekmovalcev 388 in v celotni tekmovani sezoni je tekmovalo kar 730 tekmovalcev v teh treh disciplinah. Razlog temu je verjetno tudi ta, da sta bili semi in light contact tekmi lani organizirani ločeno, saj je kar nekaj tekmovalcev, ki nastopajo v obeh disciplinah.
Ponovno so se izkazali že renomirani, izkušeni tekmovalci , od katerih so nekateri tudi člani Slovenske reprezentance in pokazali, da so na začetku sezone v solidni formi a do zime ko je Svetovno člansko prvenstvo v Avstriji in Franciji je še kar nekaj turnirjev, kjer se bodo morali še dokazati še v boljši izvedbi oz. močnejši konkurenci. Med člani v semi contactu so osvojili 1.mesta -63 kg Lamut D. Kit Izola, -69kg in 74kg Juvan K. PDK Zagorje, -79 Kolednik A. KBV Ptuj, -84kg Groboljšek T. PDK Zagorje, -89 Bračič P. PDK Zagorje, -94kg in +94 kg Kalšek I. PDK Zagorje. Med članicami pa so 1. mesta osvojile -50kg in -55kg Kolednik S. KBV Ptuj, -60kg in -65kg Motoh U.PDK Zagorje, -70kg Veteršek M. KK PDK Izlake in +70 kg Šibila N. KBV Ptuj.
V light contactu pa so med člani 1.mesta osvojili -57kg Debeljak G. ŠD Stražišče KR, -63kg Lamut D. KIT Izola, -69kg Bolčina M. KBV Domžale, -74kg Buljubašić E. KBK Center LJ, -79kg Zemljič A. KBV Hvarang MB, -84kg Softič J. ŠD Budokai NG, -89kg Nagode D. KBV Domžale, -94kg Kalšek I. PDK Zagorje in +94kg Latić E. KBK Center LJ. Med članicami pa -50kg Lubej S. ŠK Hyong CE, -55kg Bec S. KBV Sung SG, -60kg Šmigič N. KBK Center Lj, -65kg Kovačič I. KBK Center LJ, -70kg Sirše S. KBV Sung SG., in +70kg Šehič S. KK Mirage NM.
V glasbenih fromah je med članicami zmagala Tina Koder PDK Zagorje v trdem stilu in med člani pa Slavko Majkić DB in DV Katana PO v trdem stilu z orožjem.
Naslednja tekma za državno prvenstvo KBZS bo 04.04.2009 v Stražišču pri Kranju in sicer le v semi in light contactu.

Novico je napisal uporabnik KATANATATI