Kako vroče in hkrati hladno je bilo v dvorani. V ozadju novomeški policisti v brezdelju, takoj po tem ko je hrvaški navijač odvrgel petardo. Foto:
Kako vroče in hkrati hladno je bilo v dvorani. V ozadju novomeški policisti v brezdelju, takoj po tem ko je hrvaški navijač odvrgel petardo. Foto:
Začudeno novomeško občinstvo, potem, ko nekateri organi svojega dela niso opravili.
Začudeno novomeško občinstvo, potem, ko nekateri organi svojega dela niso opravili.


Že nekaj sezon novomeško Krko podpira navijaška skupina Kelti. Skupina šteje do 100 članov novomeške mladine, katerim je glavni razlog članstva ta, da podprejo domači klub. Torej ne gre za navijaško skupino, ki bi metala petarde v občinstvo, ni navijaška skupina, ki bi razbijala in delala nered po gostujočih dvoranah. So tipični miroljubni slovenski navijači... Namen moje novice pa je predstaviti košarkarsko tekmo med Krko in Zadrom, z druge perspektive. Na žalost je treba poročati tudi o takih stvareh. Navijači Zadra, ki naj bi v Slovenijo prišli celo iz dveh hrvaških navijaških skupin (kar njim ni v navadi, morda samo ko se gre v Slovenijo) , so pokazali pravi balkanski temperament. Torej, bilo jim je še kako vroče, v sicer ne preveč ogrevani dvorani (bili je nekaj nad 20° C). V kakšni zunanji podobi so se pokazali navijači Zadra niti ni motilo novomeške publike. Je pa povsem razumno, da jih je zmotilo dejanje navijača (ki mu nemore biti glavno, da podpre svoj klub), ki je v publiko odvrgel gorečo petardo. Ko se je tekma lahko nadaljevala in ko so maloštevilni novomeški varnostniki (brez pomoči policistov) situacijo pomirili, so naviači Zadra udarili še drugič. Tokrat po stekleni ograji, ki jih je ločevala od publike. Razbito steklo so kmalu pospravili, Hrvati pa nadaljevali z navijanjem. ˝Drugih večjih problemov ni bilo...˝
Sedaj pa poglejmo, kako bi hrvaški policisti,varnostniki in specialci odreagirali na takšno početje slovenskih navijačev (od katerih se to seveda ne pričakuje, oziroma vsaj od navijačev kova kakršni so Kelti). Mislim, da bi marsikdo utrpel lažje poškodbe.. Kar je normalno. Razgrajanje se mora čimprej in čimbolj uspešno zatreti. Na žalost z nekaj uporabljene sile, vendar v današnjih časih situacijo pomirijo policisti z nekaj udarci.
Ko potegnem črto pod minulo soboto ugotovim, da so naši južni sosedje udarili po Slovencih še enkrat več. Prišli, videli (razgrajali) in sicer zasluženo zmagali. In za svoja dejanja vem, da nebodo odgovarjali... To me, kot ponosnega državljana Slovenije boli.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem košarke...
Novico je napisal uporabnik Saš89