Foto:
Foto:

Kranjske hokejistke so po nedeljski, ko so igralke Neuberg Highlanders s presenetljivo visokim rezultatom 8:2 v Celovcu premagale DEC Dragons Klagenfurt/Celovec, dobile svoje nasprotnice v finalu razširjene avstrijske hokejske lige DEBL.
V finalu, ki se igra na dve dobljeni tekmi, se bosta pomerili ekipi HK Merkur Triglav Kranj in Neuberg Highlanders. Triglavanke so si zagotovo želele, da bi se pomerile s Celovčankami, saj bi bila to prestižna tekma med sosedami, poleg tega pa so Štajerke iz Neuberga, kjer tekme potekajo pod milim nebom, edine, ki so v letošnjem ligaškem tekmovanju Kranjčankam uspele odvzeti točko.
Po poročanju avstrijskih štajerskih časnikov, so Highlanderce prepričane, da bodo zmagale, vendar je v Kranju zmagovalno vzdušje zelo močno.
»Saj je vseeno, bomo pač premagale te!« so po sinočnji tekmi v Celovcu, ki so si jo ogledale odločno napovedovale kranjske hokejistke.
Verjamemo, da bo »kranjski cunami«, ki je letos poplavil avstrijsko žensko hokejsko ligo svoje delo opravil do konca.
Prva polfinalna tekma bo v soboto, 7. 3. ob 19. uri v ledeni dvorani Zlato polje v Kranju. Obvezen termin za vse ljubitelje hokeja, ki bodo kranjske junakinje vzpodbujali ob največjem dosežku kranjskega ženskega hokeja.

Novico je napisal uporabnik triglavanke