Ekipa ŠD Zelenci Kranjska Gora Foto:
Ekipa ŠD Zelenci Kranjska Gora Foto:
Ekipa InSport Škofja Loka
Ekipa InSport Škofja Loka


Sobota, 29. marec

ZELENCI KRANJSKA GORA - INSPORT ŠKOFJA LOKA 3:5 (0:0;1:0;2:5)

LOČANI KOT FENIKS IZ PEPELA
V Športni dvorani v Kranjski Gori je bila danes odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva v floorballu med ekipama InSport Škofja Loka in Zelenci Kranjska Gora. Ekipi sta se na finalih v zadnjih letih srečali že večkrat, zato nekih posebnih skrivnosti med ekipama ni bilo.
Prva tretjina je minila dokaj izenačeno. Ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, a zadetka nista dosegli.
Drugo tretjino so podjetneje začeli Kranjskogorci in povedli z rezultatom 1:0. S takim rezultatom se je tretjina tudi končala, kljub dejstvu da so imeli igralci InSporta v tej tretjini pet minutno prednost igralca več. Ta prednost se jim je ponudila po grobem prekršku Branka Štrosa, ki je ob ogradi podrl Boštjana Notarja in le ta zaradi poškodbe tekme ni mogel nadaljevati.
Ob začetku zadnje tretjine so domači igralci ob igri z igralcem več izkoristili napako obrambe InSporta in povedli z rezultatom 2:0. Ko je že vse kazalo, da Ločani danes nimajo svojega dne je ob bučni podpori loških navijačev, ki so bili danes InSportov šesti igralec, v 46. minuti zadel Iztok Miklavčič za znižanje izida na1:2. Ločani so začutili svojo priložnost in se v 52. minuti dokončno vrnili v tekmo, ko je izenačil Dejan Frelih. Od takrat naprej je bila na igrišču le še ekipa InSporta, ki je potem prek danes odličnih Dejana Freliha in Tomaža Trilerja v samo naslednjih dveh minutah zadela še trikrat in povedla z neulovljivim rezultatom 5: 2. Tekma se je končala z rezultatom 5:3 za InSport in tako aktualne državne prvake do novega, že osmega naslova državnega prvaka loči le še ena zmaga.
Kot je po tekmi povedal današnji dvakratni strelec Dejan Frelih, se letos igralci InSporta ne nameravajo več vračati v Kranjsko Goro, kar pomeni da so odločeni v soboto v Škofji Loki osvojiti že osmi naslov Državnega prvaka.

Naslednja tekma bo v soboto 4. aprila v Športni dvorani Poden v Škofji Loki ob 19.00.

Novico je napisal uporabnik divac