Foto:
Foto:
Uradni spiker napove Henrika Larssona
Uradni spiker napove Henrika Larssona

Po izedno uspešni nogometni karieri na klubskem in reprezentančnem nivoju se je Larsson vrnil športu katerega je igral kot deček. Za časa aktivnega ukvarjanja z nogometom je prosti čas izkoriščal tudi za igranje floorballa z prijatelji ter odkrito govoril, da mu je želja zopet zaigrati floorball v superligi.

Preteklo nedeljo je nastopil pred domačimi navijači v tekmi proti Jönköpingu. Gosti so vodili 1:4, nato 2:5 in 4:6. Helsingborg je 48 sekund pred koncem tekme izenačil na 6:6 in po treh minutah igre v podaljšku je Lundgren z ’’zlatim’’ golom prinesel zmago Larssonovi ekipi.

V trenutku ko je Larsson stopil na teren so ga navijači, ki so povsem napolnili tribune hale v Helsingborgu, navdušeno pozdravili. Zanimivo je, da v ekipi z Larssonom nastopa tudi eden od najboljših svetovnih igralcev floorballa Aleksander Nede. Zagotovo bo zanimivo videti kako bosta sodelovala.

Floorball (innebandy) je na Švedskem ob nogometu in hokeju na ledu najbolj množičen ter najbolj spremljan šport in je že leta sestavni del pouka športne vzgoje v šolah.

V začetku decembra bo na Češkem potekalo 6. Svetovno floorball prvenstvo, kjer Švedska brani naslov, Slovenija pa bo v B skupini poskušala ponoviti uspeh izpred dveh let, ko je osvojila 4 mesto.
vir: floorball.si
Novico je napisal uporabnik riđek