Vratar študentov Tomaž Grohan je v izvrstni formi. Foto:
Vratar študentov Tomaž Grohan je v izvrstni formi. Foto:
Novi logotip InLine zveze Slovenije.
Novi logotip InLine zveze Slovenije

Še prej se spodobi na kratko opisati dogodke minulega vikenda. Tokratno prizorišče je bila Lukovica, ki bo gostila približno tretjino tekem v rednem delu. Ostale tekme pa bodo odigrane v horjulskem športnem parku, saj v slovenskem prostoru ne premoremo veliko prizorišč, ki bi bila primerna za igranje v zimskem letnem času, vendar pa je to že druga zgodba.
Otvoritveno tekmo petega tekmovalnega dne so odigrali Sebbri Team Orli ter domačini iz Lukovice, ki nastopajo pod imenom GTB Prevoje. Pred tekmo bi težko določili zmagovalca, kaj šele rezultat. Razpletlo pa se je v prid ekipi iz Kranja, ki so zmagali z rezultatom 3:5. Edini razpoloženi pri Prevojah, Jure Cerar, je bil pač na žalost premalo za zmago domačinov. Prispeval pa je vseeno gol in dve podaji.
Na drugi tekmi je bil zmagovalec znan že po nekaj minutah tekme. Vrhpolje so z 11:5 odpravili Dolenjske Toplice, ki še niso zabeležile niti točke. Skoraj vsi igralci pri Vrhpoljah so se vpisali med strelce, tako da bi težko izpostavili posameznika. Pri Dolenjcih je bil s tremi točkami najuspešnejši Matjaž Tekavčič.
Vodilnim na lestvici, Klubu študentov iz Kranja, so se po robu postavili igralci Hervisa, ki so tokrat igrali v šibkejši zasedbi kot pred tednom dni. Študenti so omenjeno izkoristili in slavili s 5:2. Hervis so pokopale predvsem izključitve, saj so dobili kar dva zadetka z igralcem manj na igrišču. Miha Kosmač, ki po tretjini rednega dela zaseda prvo mesto na lestvici strelcev, je dosegel zadetek in dve podaji. Po poškodbi se je v Hervisove vrste vrnil Damjan Ahačič in že zabeležil gol in podajo. Dolenjske Toplice so tudi tokrat odigrali še drugo tekmo v istem dnevu. Malce okrepljeni v primerjavi z jutranjo tekmo so pričakali Piščance iz Postojne in tudi tokrat potegnili krajši konec. Bivši reprezentant Slovenije, Gregor Valenčič, je bil tokrat preveč razpoložen, da bi dovolil presenečenje. Z dvema zadetkoma in podajo je ekipo iz zdraviliškega mesta poslal pod hladen tuš. Tudi GTB Prevoje so imele tokrat dve tekmi v istem dnevu. Navidezno lahkega nasprotnika so pričakali v zadnji tekmi tekmovalnega dne. IHK Pingvin še niso okusili slasti zmage. Igrali so sproščeno in na krilih izvrstnega vratarja Aljaža Klobasa skoraj presenetili favorizirane domačine. Semafor je v zgodovino vpisal rezultat 3:2 za GTB Prevoje, a kaj kmalu bi lahko bilo drugače.
Sedaj pa k številkam. Iz prispevka ste že lahko razbrali, da je trenutno vodilni na lestvici strelcev igralec Kluba študentov iz Kranja, Miha Kosmač. Dovolj za prvo mesto je bilo osem zadetkov ter štiri podaje.
Tigersi so se vsaj zaenkrat proslavili kot najbolj nedisciplinirano moštvo. Uroš Kristan je za neslavni dosežek prispeval kar 22 minut kazni. Tudi njegov soigralec, Anže Šneberger, ni dosti ''slabši''.
Med najboljše vratarje po tretjini rednega dela lahko uvrstimo Črta Kralja, ki je sicer branil le na dveh tekmah, a iz mreže pobral le zadetek. Omeniti velja še Tomaža Grohana, ki je na treh tekmah prejel le štiri zadetke.
V soboto 10. 11. 2007 bodo v horjulsekm športnem parku odigrane tekme 6. tekmovalnega dne. Na sporedu bo veliko pravih dvobojev. Karte se bodo mešale predvsem na vrhu lestvice, saj se bodo med seboj pomerila moštva, kot so Horjul Dinamiti in Klub študentov Kranj ter Citypark Strele proti Kranjski Gori. Sebbri team ne bi smel imeti preveč dela s podmladkom horjulske hokejske šole, razplet med Tigersi in Piščanci pa tudi ni povsem odločen. Kranjska Gora bo v zadnji tekmi prekrižala palice še s Hervisom.
Rezultati 5. tekmovalnega dne:

GTB Prevoje : Sebbri Team Orli 3:5
Vrhpolje : Dolenjske Toplice 11:5
Hervis Aconto : Klub študentov Kranj 2:5
Dolenjske Toplice : Piščanci 2:4
GTB Prevoje : IHK Pingvin 3:2
Več statistike najdete na strani: www.inline.si
Novico je napisal uporabnik redline