Prvi večni derbi ni prinesel zmagovalca Foto:
Prvi večni derbi ni prinesel zmagovalca Foto:
Kranjska gora (rumeni) in Shot Team (črni) so vedno krojili sam vrh državnih prvenstev v zgodovini
Kranjska gora (rumeni) in Shot Team (črni) so vedno krojili sam vrh državnih prvenstev v zgodovini
Prevojčani tokrat nastopajo v obeh kategorijah
Prevojčani tokrat nastopajo v obeh kategorijah

Elitna liga: Večni derbi brez zmagovalca
Drugi tekmovalni dan je ponovno prinesel nekaj odličnih tekem in končni rezultati so dodobra premešali stanje na lestvici in če k temu dodamo še dejstvo, da le prvih pet mest vodi v boj za končnega prvaka, je recepta za zanimivo sezono kot na dlani.
Kot se spodobi, bomo najprej opisali dogajanje z derbija kroga med finalistoma zimskega državnega prvenstva. Dinamiti horjul in Citypark so po 17 dneh, kolikor je minilo od finala zimskega tekmovanja, zopet prekrižali palice. Če je bilo tedaj jasno, da so Strele zaradi odsotnosti posameznikov prešibke za naslov, bi tokrat to dejstvo lahko mirno ovrgli. Tekmo so bolje začeli Horjulci. Tri minute pred koncem prvega dela je za vodstvo poskrbel Klemen Fortuna. Le dobro minuto po odmoru je vodstvo povišal Aleš Fajdiga. Kazalo je že na ponovno zmago Dinamitov a so Strele v tretji četrtini izid uspeli obrniti sebi v prid. Prvi zadetek je dosegel 17 letni Eric Pance po podaji Nejca Sotlarja. Slednji je podal pri izenačujočem zadetku Roka Simšiča, nato pa še povedel svoje moštvo v vodstvo, ki je trajalo vse do slabe minute in pol pred koncem tekme, ko je izenačil Fajdiga. Srečanje se je tako končalo z delitvijo točk in na vrhu lestvice so tako obstali hokejisti Citypark Strel.
Hokejisti ekipe Troha Pub iz Bleda so imeli tokrat na sporedu dve srečanji. Za uvod so z rezultatom 5:3 premagali Klub študentov Kranj. Slednji zo na začetku druge trtjine vodili že s 3:1 a nato popustili. Najboljši strelec pri Trohi pa je bil Rok Jakopič s štirimi zadetki. Na drugi tekmi so Blejci s 7:5 odpravili še Prevoje. Slednji po zaostanku s 7:3 ni uspel preobrat po scenariju iz prejšnjega tedna in priznati so morali premoč svojemu nasprotniku. RIHL Proteini.si tudi po tem krogu ostajajo brez točk. S 5:2 so jih najprej odpravili lokalni rivali iz Kranjske Gore. Aleš Remar je bil s štirimi točkami najuspešnejši posameznik na tekmi. Rangerji so nato odigrali še tekmo proti Prevojam. Slednji so slavili z rezultatom 7:5, predvsem po zaslugi slabe realizacije takrat ko so imeli moža ali celo dva več na igrišču. Po sistemu toplo hladno so tokrat odigrali hokejisti iz Žalca. Po gladkem porazu z ekipo H.H.T. Brezovica so se uspeli pobrati in kasneje slavili proti ekipi Shot Team. Slednje pa bolj kot poraz skrbi hujša poškodba njihovega prvega vratarja Aleša Zalokarja, za katerega je sezona brž kot ne že končana.
Po težavah, ki jih imajo organizatorji v dvorani Arena Zlato Polje so v vodstvu zveze sklenili tekme prihodnjega kroga prestaviti v Lukovico. Torej, v soboto 26.4. bodo tekme v Lukovici, naslednji dan pa v Horjulu.
Prva liga: TNTji pokazali največ do sedaj
Po težavah prejšnji teden, so tokrat začeli tudi hokejisti v t.i. prvi ligi. Igralni vikend so najbolje začeli horjulski TNTji, ki s polnim izkupičkom kraljujejo na vrhu lestvice.
Otvoritvena tekma je nenadejano pripadla ekipama Strele Tigers in Dolenjske Toplice. Favorizirani Tigersi so bili tokrat večino tekme rezultatsko v podrejenem položaju in na začetku zadnjega dela zaostajali kar za 3 zadetke a na koncu vseeno uspeli iztržiti točko. Manj možnosti so Dolenjci imeli proti Muflonom iz Tolmina, saj so izgubili z rezultatom 7:4. Poln izkupiček Tolmincev so preprečili Vrhpoljci, ki so jim v srečanju preobratov odščipnili točko. GTB Prevoje so na domačem terenu zlahka odpravili ekipo iz Slovenskih Konjic. Rezultat 7:2 pa bi na koncu glede na prikazano lahko bil še mnogo višji a je v vratih Yetijev odlično svoje delo opravil Sergej Izgoršek. Manj sreče so Prevojčani imeli proti lokalnim rivalom iz Vrhpolj. Slednji so slavil s tesnih 3:2 predvsem po zaslugi izjemnega vratarja Matica Belimezova, ki je kar nekajkrat odlično posredoval.
Nedeljske tekme so zopet začeli hokejisti Strele Tigers. Tokrat so se postavili po robu Sebbri team Orlom in zopet iztržili točko z identičnim rezultatom kot v soboto, le da so tokrat večino tekme vodili in na koncu popustil. Mladi nasledniki Dinamitov, ki se kalijo pod imenom TNT Horjul so zabeležili dve zmagi. Gverilska obramba Piščancev iz Postojne je zdržala vse do pete minute druge četrtine, ko je rok Jecelj vendarle premagal borbenega vratarja Dominika Prelca, ki je nato do konca prejel še dva zadetka. Tudi Tigersi niso uspeli iztržiti niti točke saj so Horjulci že na začetku pokazali, kdo bo gospodar na igrišču. Rezultat 6:2 tudi priča o vsem, kar se je dogajalo na igrišču. Za tekmo vikenda bi zlahka označili tekmo med Zbornajo bando in Kengo Kingsi. Začetek tekme je pripadel Kengo Kingsem, nato pa so si hokejisti Bande v zadnjem delu priigrali pomembni dve točki. Piščanci so na drugi tekmi, ko so igrali proti Sebbri Tema Orli sicer povedli a so nasprotniki kaj hitro postavili stvari na svoje mesto in slavili s končnih 8:3. Na zadnji tekmi smo videli kar 16 zadetkov. Kengo Kingsi so na krilih dvojčkov Pirjevec slavili kar z 10:6 proti ekipi Vrhpolja. Pri slednjih je manjkal prvi vratar Matic Belimezov, kar je Kengurujem le olajšalo pot do zmage.
Prihodnji vikend se bo premierno igralo na igrišču v Stražišču pri Kranju. Držimo pesti za lepo vreme, saj starejši igralci še dobro pomnimo čase, ko si bili t.i. open-air turnirju tisti boljši del tekmovanj v vseh kategorijah.
Novico je napisal uporabnik redline