Skupinska slika prvakov Foto:
Skupinska slika prvakov Foto:

Za Ločane je to že osmi naslov prvaka v devetih letih, odkar se igra državno prvenstvo. Sprašujemo se lahko, kdaj se bo končala prevlada te škofjeloške generacije, za katero bi lahko rekli, da je kot vino – starejša kot je, boljša je. Njihova prava moč, kompaktnost in odločenost, da ostanejo na slovenskem floorball prestolu, se je dodobra pokazala šele ob zaključku polfinala proti ekipi Borovnice, nadaljevala pa se je v velikem finalu, kjer so nadigrali še večne rivale, ekipo Zelencev.
V drugo tekmo finala so igralci InSporta vstopili s prednostjo zmage z gostovanja in so za naslov prvaka potrebovali le še zmago doma. Kot so napovedali že po prvi tekmi v Kranjski Gori, so bili odločeni, da prvenstvo zaključijo v domači Športni dvorani Poden.
Igralci InSporta so tekmo začeli odločno, a se jim prva tretjina ni izšla po načrtih, saj sta obe ekipi zadeli po trikrat in na odmor odšli z izenačenim izidom.
V drugi tretjini je bilo drugače, saj je le ta v celoti pripadla domači ekipi, ki je prek danes razpoloženih Gorazda Tomca (3 zadetki) in Blaža Kržišnika (2 zadetka in 1 podaja), prišla do rezultatske prednosti štirih zadetkov in ušla nasprotniku. Ob koncu tretjine je bilo 7:3.
Tretja tretjina je bila dokaj izenačena, o čemer priča tudi rezultat, saj smo na vsaki strani videli le še po en zadetek. Igralci Zelencev so se trudili rezultat znižati, vendar jim je proti koncu tekme vidno zmanjkovalo moči, Ločani so potek tekme le še uspešno kontrolirali in tekmo pripeljali do konca z velikih 8:4.
Po zadnjem sodniškem žvižgu, tokrat odličnih slovenskih sodnikov, Dvojmoča in Zormana, se je slavje pred glasnimi škofjeloškimi navijači, ki so ekipo InSporta bučno podpirali preko cele tekme, lahko začelo.
Novico je napisal uporabnik divac