Okrepitev Dalibor Đapa Foto:
Okrepitev Dalibor Đapa Foto:
Skupinska slika KK Krka
Skupinska slika KK Krka
Kapetan Jure Balažič
Kapetan Jure Balažič
Najmlajši igralec ekipe Maj Kovačevič, ki bo 30.3.2008 dopolnil komaj 18 let
Najmlajši igralec ekipe Maj Kovačevič, ki bo 30.3.2008 dopolnil komaj 18 let
Navijači Kelti, ki so šesti igralec
Navijači Kelti, ki so šesti igralec


Ekipa je bila državni prvak dvakrat- 1999-2000 ter 2002-2003, to sezono pa so se uvrstili tudi v finale pokala ULEB kjer jih je premagala Pamesa. Takrat je imela Krka vrhunsko ekipo na čelu s Arnoldom, Čapinom... Kdo bi si mislil, da klub ki še isto leto igra Evroligo, naslednje leto igra le državno prvenstvo. Po nekaj kriznih sezonah, ko je Predrag Milović rešil Krko pred izpadom iz prve lige, pa do sedaj, ko se Krka spet vrača na pota stare slave.
Dokaz za to je bila tudi organizacija DSMK (Dneva Slovenske Moške Košare), ali All Starsa, ki so ga organizirali s odliko. Njihov kapetan Balažič pa je bil proglašen za MWP-ja, poleg njega sta na tekmi igrala tudi T.J. Sorrentine in Marko Rakočević.
To, da so za letošnjo sezono velike ambicije je bil tudi sprva podpis pogodbe s Gašperjem Okornom, ki pa jo je potem popihal v Latvijo. Vseeno pa je Krka dobila odličnega trenerja Radeta Mijanovića, ki je sezono nazaj v Novi Gorici treniral tudi Jana Močnika, bil pa je kar 7 let pomočnik pri Olimpiji. Krka je začela sestavljati odlično ekipo. Povratnik v Novo mesto Jure Balažič, pa hrvaški veteran Davor Marcelić, pa Američan T.J. Sorrentine, ter Marko Rakočević, v ekipi so ostali od lani domačina Mihailović in Župevec, pa tudi Soldo in Sebič, pa mladeniči Krivec, Bučar in Žvan, priložnost v članski ekipi pa je dobil tudi mladinec Maj Kovačevič (1990). Začetek sezone je bil odličen, saj so bili nekaj časa tudi pri na lestvici, vendar so v prvem delu izgubili le proti Heliosu dvakrat, proti Slovanu, Elektri in Kraškemu Zidarju. Prvi del lahko ocenimo kot odličen, saj je ekipa s izjemo nekaj spodrsljajev vedno odigrala odlično. Balažič, Sorrentine in Marcelić so pokazali, da so prave vodje, Rakočević in Soldo sta dominirala pod košem, v prvi peterki pa se je uveljavil tudi komaj 20- letni domačin Bojan Krivec. Benjamin ekipe Maj Kovačevič je dočakal tudi nekaj priložnosti, prve točke je dosegel že kar v krstnem nastopu, v drugem krogu je v Zagorju nekaj sekund pred koncem tekme dosegel svojo prvo točko. Potem kar dva meseca ni igral, prve domače točke je dosegel proti Rogli.
Pred nadaljevanjem pa je bil na preizkušnji tudi bratranec Andrije Žižića, Antonio. Po želji Mijanovića pa se je Krka tudi okrepila s 24- letnim 206 centimetrom visokim Daliborjem Đapo. Krstni nastop je dočakal 22.3.2008, ko je v prvem krogu drugega dela prot TCG Mercatorju dosegel 6 točk, na Daliborjevi prvi tekmi pa Krka dosegla rekordno zmago sezone kar 37 točk.
Seveda pa Krki zelio pomaga tudi najboljša navijaška skupina v Sloveniji- Kelti. S ekipo so v dobrem in slabem, in jih podpirajo tudi na gostujočih tekmah in tudi oni so vredni aplavza.
Za konec naj omenimo, da je največji produkt v zgodovini KK Krka, eden izmed najboljših evropskih igralcev Matjaž Smodiš, v Krki pa sta športno pot začela tudi bivši Simon Petrov in sedanji reprezentanc Jaka Klobučar, ki sta trenutno soigralca pri Geoplin Slovanu.
Krka mora doseči četrto mesto (v primeru da je Slovan pred njimi), če je pa Slovan za njimi morajo biti najmanj tretji. Vsekakor čaka Krko še hud boj.
Novico je napisal uporabnik Str.Ka