Foto:
Foto:

HK Merkur Triglav Kranj premagale tekmice Neuberg Higlanders s 3:1 in osvojile naslov prvakinj avstrijske lige DEBL (Dameneishockeybundesliga).
Po prvem srečanju, ki so ga Kranjčanke doma izgubile s 7:5 in drugem, dobljenem v Kapfenbergu 2:1, so bile domače igralke odločene, da pred domačim občinstvom dosežejo največji uspeh kranjskega hokeja.
Tekma je potekal v izenačeni igri obeh moštev, vendar so domačinke narekovale tempo od prvega sodnikovega žvižga.
Razpoložena Špela Hribar je dvakrat premagala gostujočo vratarko, piko na i pa je postavila Mojca Duh.
Peklensko vzdušje in evforično praznovanje nepojmljivega dosežka kranjskih hokejistk je pripravilo 400 domačih navijačev, ki pa so imeli dostojne nasprotnike na tribuni, saj je z igralkami iz Avstrije pripotoval tudi avtobus njihovih navijačev.
Tekmo so si ogledali tudi predsednik HK Merkur Triglav Emilijan Pavlin, župan MO Kranj Damijan Perne in vodja lige DEBL Martin Kogler.
Zasluženo osvojene medalje in priznanja sta podelila slednja in v veliko veselje domačih hokejistk, so posebno priznanje (in največji pokal)za vztrajno podporo dobili člani navijaške skupine Trobentice, ki so dekleta spremljali skozi vso sezono.
S strani klubov sodelujočih v DEBL sta bili v all star team imenovani Špela Hafner in Nataša Pagon, poleg tega pa so bila podeljena tudi priznanja za
- najboljšo vratarko lige: Hedi Korbar,
- najboljšo strelko lige: Špela Hafner,
- najboljši igralko lige: Špela Hafner.

Ekipo kranjskih hokejistk, ki so jo do naslova vodili Cveto Hafner, Primož Slavec in Pavle Hafner sedaj čaka še domače državno prvenstvo, kjer pa bodo priložnost dobile predvsem mlajše igralke.
Novico je napisal uporabnik triglavanke