Foto:
Foto:

Na dogodku je Reebok razkril, da se v Lewisu Hamiltonu skriva »športne duh«, s tem ko je medijem pokazal, kako zahtevni so njegovi treningi. Hamilton je izjavil, da mu nova Smoothfit obutev in oblačila precej pomagajo k učinkovitejšim treningom.
»Lewis je edinstven, je prvovrsten izzivalec in njegov značaj odlično izraža duh blagovne znamke Reebok,« je dejal predsednik Reeboka in CEO Uli Becker. »Je individualist in mi smo znamka, ki pozdravlja individualnost, v športu in v življenju. Spodbujamo ljudi, da stvari počnejo na sebi ljub način in Lewis jim je pravi zgled. Veselimo se dolgega in uspešnega partnerstva z Lewisom.«
Na samem dogodku sta Reebok in Hamilton predstavila kratek, a spektakularen vpogled v Hamiltonov natančno določen urnik treniranja, kjer je vidno, kako je na tekmah pomembna sleherna mišica na njegovem telesu in kakšne so pri tem prednosti Reebokove Smoothfit tehnologije.
Glede na obsežne Reebokove raziskave*, se Hamiltonov kardiovaskularen sistem med tekmovanjem sooča z ogromnimi pritiski, zato je dober trening izredno pomemben. Na primer, na povprečni tekmi, je njegov srčni utrip takšen kot da bi odigral dve zaporedni nogometni tekmi. Prav tako naraste njegov krvni pritisk, ki ves čas ostane na enakem nivoju kot če bi se 1 uro in 50 minut vozil z vlakom smrti.
»Vrhunski dirkač mora biti izjemno vzdržljiv,« je rekel Hamilton, »Zelo se trudim, da ostajam ves čas v formi in imam zato zelo natančen urnik treniranja, ki vključuje tudi tek in krepitev določenih mišic. Ko mi je Reebok razložil, kako mi pri tem lahko pomaga kolekcija Smoothfit, se je moje zanimanje za sodelovanje še povečalo. Povedati moram, da je Smoothfit resnično udoben in precej drugačen od vseh ostalih kolekcij, ki jih poznam in sem jih uporabljal v preteklosti.«
Smoothfit je edinstvena tehnologija, katere značilnost so brezšivni stiki na čevljih in tekstilu – vse to z namenom, da je pri treniranju čim manj drgnjenja, kar športniku lahko podaljša treninge, saj ne pride do žuljev ali razdražene kože.
Lewis sodelovanje z Reebokom komentiral takole: »Sem zelo navdušen, da sem se pridružil drugim zelo uspešnim Reebokovim športnikom kot so Thierry Henry, Yao Ming, Allen Iverson, Amir Khan, Carolina Kluft in drugi. Reebokovi športniki počnejo stvari na svoj način (op. Reebokov logo se glasi Do it your way) in se ne bojijo izstopati iz množice. Reebok pa zanje ustvarja artikle, katerih prednost je visoka kvaliteta, ki omogoča kompetitivnost.«
Lewis Hamilton je zadnji v vrsti športnih ikon, ki so se pridružile Reeboku. Med njimi sta košarkarski zvezdi Yao Ming in Allen Iverson, napadalec nogometnega kluba Barcelona Thierry Henry, kriket igralca MS Dhoni in Rahul David, teniška zvezdnica Jelena Janković, NHL zvezdnik Alexander Ovechkin in legendarna švedska atletinja Carolina Kluft.
* op. Raziskave, ki jih je izvedel SAQ International – SAQ je britanska skupina športnih strokovnjakov, strokovnjakov za kondicijske treninge, nutricionistov, športnih svetovalcev in športnih pedagogov.
Novico je napisal uporabnik RBK