Foto:
Foto:

A sama igra ni takšna, ki bi zadovoljila kogarkoli, ne trenerja in igralcev, kaj šele navijačev. predvsem na povratni tekmi se je videlo, da igraci niso 100% pri stvari. Niso odigrali dobro in tega se sami tudi zavedajo! Prihaja pa že Hajduk, ki ni naivna ekipa in nas ne bo podcenjeval kot lani Villarreal. So dovolj izkušeno moštvo, ki dobro stoji v obrambi, kjer igrajo 4 igralci v liniji, navadno pa se postavijo v postavitev 4 4 2 ali 4 5 1. Na tej svoji obrambi gradijo igro hitrih protinapadov, kjer so zelo učinkoviti. Vsekakor bo to zelo močan test za našo ekipo, ki pa je dovolj samozavestna in s pravo igro in pristopom lahko premagamo Hajduk! Nasprotnik prihaja v Slovenijo v četrtek, v petek bodo imeli uradni trening. Nastanjeni pa bodo v hotelu Leonardo v Slovenski Bistrici. Naša postava za to tekmo je zaradi morebitnih odhodov in poškodb še neznanka!
Tekma bo v soboto – predprodaja kart pa bo stekla že v petek!
ODHODI
Nadalnja beseda je nanesla na aktualne odhode iz kluba. Potrjeno je, da klub zapušča kapetan Žikica Vuksanovič, ki je takšen dogovor s klubom, da si lahko poleti poišče novega delodajalca, sklenil že lansko poletje ob podpisu pogodbe. V klubu bo na razpolago še za obe tekmi proti Hajduku, nato pa bo kariero nadaljeval v avstrijski nižji ligi!
Danes je na pogovore na Madžarsko odšel tudi Damir Pekič. Če bo tam zadovoljen s pogoji in plačo, ki mu jo bodo ponudili, bo podpisal pogodbo. V nasprotnem primeru ostane v Mariboru tudi v prihodnje, saj ima čas, da si poišče novega delodajalca v tujini do 5.7.2007.Tudi v primeru podpisa z Madžari pa bo probal tudi Pekič pridobiti dovoljenje svojih deloajalcev, da pomaga klubu v obeh tekmah proti Hajduku.
Tudi Cipot ima podobno možnost kot Pekič, le da je pri njemu preizkus v Švici padel v vodo zaradi poškodbe. Tako tja odhaja naslednji teden – še vedno pa ni znano če bo lahko igral v soboto, saj je trenutno na terapijah. Obema igralcema je pogodba potekla, vse, kar je bilo v moči kluba, je bilo podaljšanje z možnostjo dohoda v tujino do določenega datuma.
Ostali igralci uradnih ponudb nimajo, imajo le razne managerje in prišepetovalce, ki jim delajo ogromno škode, ker jih motijo pri normalnem delu.
Pogodbe so potekle Rakiču, Roju in Bečiriju. Rakič je na svojo željo že zapustil treninge. Tu še trenirata Bečiri in Roj. Bečiri gre naslednji teden na preizkušnjo, Roju je bila ponujena možnost dvojne registracije za Aluminij, kjer bi igral, a je njegova želja prva liga!
PRIHODI
Klub se je za zdaj dogovoril z Draganom Čadikovskim, potreben še je dogovor med NK Mariborom in Zenitom, katerega član je Čadikovski. Le-ta je že pred časom sprožil postopek za pridobitev slovenskega državljanstva, saj je poročen s Slovenko in tako ne bi nastopal kot tujec!
Drugi prihod je Francoz Willy Fondja, ki se nam je predstavil na tekmi proti Omoniji.
Prav tako je prvo profesionalno pogodbo podpisal Armin Bečanovič, obetaven 17-letni mladinec, ki je odlično odigral sezono in opozoril predvsem z igrami na Kvarnerskem turnirju!
Jutri bo več znanega tudi okoli prihoda Mihe Klineta in Mitje Brulca, s katerima potekajo pogovori.
Vsekakor pa se je prestopni rok šele začel in igralci bodo še prihajali na preizkušnje, saj se še naprej iščejo dobri igralci, ki bi še zaostrili konkurenco v moštvu. Veliko število the igralcev do sedaj pa je bilo zato, da bi našli koga, ki bi kriterijem zadostoval – podobno kot smo dobili lani Makrieva! Tako bo že danes proti Rijeki za nas nastopal Madžar, ki je tu na preizkušnji, pridejo pa še drugi igralci!
ZAHOVIČ
Zlatko Zahovič se naj bi sredi julija preselil z družino v Maribor. Pogovori s klubom, ki so se začel na pobudo Marijana Pušnika že sredi marca, pa so v zaključni fazi. Tako naj bi Zlatko nastopil funkcijo športnega direktorja 1. avgusta 2008, če bo sklenjen še zadnjii – formalni dogovor med klubskim vodstvom in najboljšim slovenskim nogometašem.
Novico je napisal uporabnik zigakos