Logotip tekmovanja Foto:
Logotip tekmovanja Foto:
Na lanskoletnem tekmovanju (vzlet)
Na lanskoletnem tekmovanju (vzlet)


Točke, ki jih bodo dobili jadralni padalci na tem tekmovanju, bodo štele za svetovno lestvico mednarodne letalske zveze FAI (Federation Aeronautique Internationale) in za slovensko ligo v hitrostnih preletih. V slovenski ligi je po dveh tekmah na vodilnem mestu Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), sledi mu Damjan Lotrič (KJP Krokar), tretje mesto pa pripada Bojanu Gabršku (DPL Ikar Slovenj Gradec). Na svetovni FAI lestvici je med deseterico najboljših jadralnih padalcev sveta, ki se poleg svetovnega pokala udeležujejo mednarodnih tekmovanj, najboljši Primož Podobnik, in sicer na devetem mestu. Za vodilnim Christianom Maurerjem zaostaja 60.7 točke.
Podobnik in še dva naša najboljša padalca - Aljaž in Urban Valič - se tokratnega Ratitovec opna ne bodo udeležili, ker bodo v istem terminu tekmovali na "Aiolia XC Open 2007" v Grčiji. Omenjeno tekmovanje ravno tako šteje za svetovno FAI lestvico, ne pa tudi za slovensko ligo, tako da bo končni razplet lige še zelo zanimiv.
V letošnji sezoni padalce za točkovanje FAI in slovensko ligo čakata še dve preizkušnji: odprto državno prvenstvo julija na Lijaku nad Novo Gorico ter tekma, ki bo avgusta na Krvavcu.
Novico je napisal uporabnik ivanl