Pristanek Foto:
Pristanek Foto:
Tik ob vzletu
Vzlet
Med letom

Slovenski jadralni padalci v discplini natančno pristajanje so ob današnjem koncu petega svetovnega prvenstva, ki je potekalo v Trakoščanu na Hrvaškem, ekipno dosegli zmago. Za točke se je v močni konkurenci borilo 86 tekmovalcev iz 17 držav, od katerih je bila šesterica slovenskih tekmovalcev nepremagljiva. V posamični moški konkurenci so se med petnajsterico najboljših uvrstili kar štirje slovenski tekmovalci, največ točk je osvojil Matjaž Ferarič, kar je zadostovalo za četrto mesto. V ženski konkurenci je Slovenija imela samo eno tekmovalko - Mojco Pišek, ki je osvojila zavidljivo peto mesto.
V moški konkurenci je novi svetovni prvak v tej disciplini postal Kitajec Zhang Shupeng pred rojakom Shenom Haipingom in Čehom Martinom Ondraškom. V ženski pa si je naslov svetovne prvakinje priborila Bolgarka Elena Kostova pred Čehinjo Marketo Tomaskovo in Srbkinjo Milico Bićanin.
Člani reprezentance, ki so zastopali slovenske barve in pripomogli k ekipni zmagi, so bili: Matjaž Ferarič četrto mesto, Jaka Gorenc osmo mesto, Rafael Kerin 11. mesto, David Sluga 12. mesto, Anton Svoljšak 16. mesto in v ženski konkurenci Mojca Pišek na petem mestu.
Ko je po sobotnem slovesnem odprtju svetovnega prvenstva slabo vreme odneslo kar štiri tekmovalne dneve, so se v sredo prvi tekmovalci pognali s severnega startnega mesta na Ravni gori. Ta dan so izpeljali dve seriji, tretja pa se je začela, a ni bila izvedena do konca. Tretja serija se je tako uspešno nadaljevala v četrtek, zraven te pa so istega dne izpeljali še dve seriji poletov.
Po pravilniku svetovnih prvenstev v tej disciplini je namreč za regularnost prvenstva potrebno izpeljati pet serij, med katerimi se vsakemu tekmovalcu najslabša serija črta. Tako se je v četrtek zvečer prvenstvo zaključilo, potrebno pa je bilo počakati še na izračun rezultatov.
Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam so medalje podelili danes ob osemnajstih zvečer na slovesnem zaključku prvenstva.
Več o poteku prvenstva si lahko preberete tudi na uradni strani [url="http://www.pgworlds-croatia.com "] .
Novico je napisal uporabnik ivanl.