Kdo bo osvojil tretji Pokal Fenomenov? Foto:
Kdo bo osvojil tretji Pokal Fenomenov? Foto:
Prepoznavni žabec Fenomenov
Prepoznavni žabec Fenomenov

Letos se bosta v finalu pomerila dvakratni dobitnik pokala KD Ilirija in domačin ŠD Fenomeni. Zaključna prireditev bo potekala v soboto, 17. maja, v dvorani Gimnazije Bežigrad v Ljubljani. Celotna prireditev z zabavnim programom se bo pričela ob 15. uri.

Na letošnjem pokalu, ki je nekakšno nadaljevanje sezone za klube 2. in 3. SKL, sta poleg obeh finalistov nastopila drugoligaša KK Pingvini Šmartno in KK Ježica ter tretjeligaša KK Logatec in KK Salonit.

V predtekmovanjih smo lahko spremljali izjemno zanimive dvoboje, predvsem pa med igralci zaznali veliko talentov, ki še čakajo preboj na veliko sceno. Še najbolj razburljivo je bilo v polfinalu na zdaj že tradicionalnem derbiju med organizatorjem turnirja ŠD Fenomeni in KK Pingvini iz Šmartnega. Domačini, ki bi se z nekaj več sreče letos skorajda prebili med drugoligaše so pokazali več želje po zmagi in prvič doslej uspeli premagati svojega velikega rivala. Ti bodo svojo uteho iskali v tekmi za tretje mesto proti ekipi Salonita, ki je pripravila največje presenečenje na turnirju, ko je iz nadaljnega tekmovanja izločila KK Ježico in se uvrstila v polfinale. V finalu domačine čaka močna ekipa KD Ilirije. Obe moštvi sta se že srečali v predtekmovanju, ko so bili Ilirijani boljši nasprotnik. Vsekakor lahko pričakujemo veliko željo domačinov po revanšu, a si Ilirijani zagotovo ne bodo dali zlahka odvzeti naslov najboljšega na turnirju. Obeta se nam torej zelo razburljivo finale.

Žiga Peternel, organizator celotnega tekmovanja, pojasnjuje: "Pokal Fenomenov organiziramo predvsem z razlogom, ker se ligaška tekmovanja v 2. in 3. SKL končajo že v mesecu marcu, ekipe pa nato čaka več kot polletni premor. Veseli smo, da so se klubi ponovno odzvali na našo pobudo in upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Zanimiva predstava in veliko gledalcev na zaključni prireditvi bi bila le še pika na i uspešno izvedenemu turnirju."

Za dodaten čar finalne prireditve bo poskrbljeno tudi z razglasitvijo najkoristnejšega igralca pokala ter s tekmovanjema v zabijanju in metanju trojk. Več informacij o turnirju in razporedu zaključne prireditve lahko poiščete na spletni strani www.fenomeni.net.
Novico je napisal uporabnik beo