Foto:
Foto:


Do sobotnega prvega finalnega srečanja razširjene avstrijske hokejske lige DEBL so kranjske hokejistke nepremagane dominirale ligo. Že samo dogajanje v tednu pred tekmo, ko so v kranjski ledeni dvorani ostali brez elektrike in tako posledično brez ledu ter okrevanje prve vratarke lige Hedi Korbar po operaciji in napadalke Nataše Pagon po poškodbi, ki pa jo je že uspešno sanirala, je dalo slutiti, da se nad kranjskimi hokejistkami zbirajo temni oblaki.
Gostje iz Neuberga, ki so v rednem delu lige edine uspele v srečanjih s kranjčankami iztržiti točko, so odločno začele tekmo in že v 43. sekundi povedle. V 11. minuti je po podaji Špele Hafner za domače izenačila Nataša Pagon in rezultatsko je bilo zopet vse na začetku.
V drugi tretjini so gostje, odločene, da si že v Kranju zagotovijo prednost pred drugim srečanjem doma, z domiselno igro in hitrimi podajami nadigrale domačinke in tretjino odločile v svojo korist s 5:3.
Tretja tretjina je minila v izenačeni igri, kranjskim šampionkam pa ni uspelo izkoristiti nekaterih priložnosti. 1:1 v zadnjem delu tekme je prineslo zmago Highlandersom iz Neuberga s končnih 7:5.
Zavidljiva in bučna podpora s tribun, kjer se je zbralo več kot 250 gledalcev, kar je absolutni rekord v letošnji ligi DEBL, na žalost ni pripomogla k uresničitvi sanj kranjskih igralk, da bi z domačo zmago uspele po najkrajši poti osvojiti prvenstvo.
Kljub porazu so kranjčanke optimistične in verjamejo, da bodo z zmago v gosteh, tekma bo prihajajočo nedeljo v Kapfenbergu, še enkrat zaigrale pred številčno kranjsko publiko.
Strelke za HK Merkur Triglav so bile Nataša Pagon dvakrat ter po enkrat Irena Kraner, Hana Debevec in Špela Hafner.
Novico je napisal uporabnik triglavanke