Veselje ob uvodni zmagi. Foto:
Veselje ob uvodni zmagi. Foto:
Nataša Pagon in Špela Hafner pri sodniškem metu.
Irena Kraner pred vratarko Geigerjevo.

Po polletnem premoru so se podale na prvo tekmo sezone 1011/2012 tako Triglavanke, kot tudi Celovčanke. Obe moštvi sta prišli z močno, a enakovredno ekipo, saj je zmaga na uvodni tekmi lepa popotnica za tekočo sezono. Nekaj strahu, a tudi optimizma je grelo klop tako ene, kot druge ekipe.
Kljub izredno dobrima igralkama iz Nemčije in Češke, na klopi Celovca, so tekmo nekoliko bolje začele igralke hokejskega moštva iz Kranja. V powerplayu so dosegle prvi gol na srečanju že v prvih petih minutah. Rezultat je do konca prve tretjine ostal nespremenjen, čeprav so imele tako ene, kot druge veliko lepih akcij, ki sta jih uspešno obranili domača vratarka Hedi Korbar in gostujoča Christine Geiger.
Tudi v drugi tretjini sta bili vratarki odlični. Geigerjeva pa je po deseti minuti prejela še en gol, ki je Triglavanke popeljal v vodstvo z 2:0. Le nekaj minut za njim pa je v mrežo gostujoče ekipe padel še en gol, a Celovčanke v drugi tretjini niso sprožile veliko strelov.
Vse je kazalo, da je igra popolnoma odločena in da je Avstrijkam motivacija pošla. Ob začetku tretje tretjine pa so se prebudile. Četudi so imele v prvih 40 – ih minutah Kranjčanke močno vodstvo po statistiki strelov, so jih Celovčanke v tretji tretjini premagale. Toda Triglavanke so zopet pokazale, da se jih ne da zlahka premagati. Z lepo akcijo so tekmo zaključile z visokim uvodnim vodstvom 4:0.
Najboljše igralke poleg vratarke so bile Špela Hafner z dvema, ter Nataša Pagon in Tea Lahajnar z enim zadetkom. Pohvalno igro pa so pokazale prav vse ostale igralke, ki so s skupnimi močmi osrečile tako navijače, kot trenerja Cveta Hafnerja.

Novico je napisal uporabnik hokejistke.