Foto:
Foto:

Najprej iskrene čestitke za osvojen naslov državnih prvakov s KMN Gorica; emocije še trajajo?
Hvala za čestitke! Sigurno so glave po nekaj dnevih nekoliko bolj hladne, kljub temu pa smo še vedno vsi pod vtisom zmagoslavja. Sam se bom trudil, da bi te občutke zadržal kolikor se da dolgo, saj se zavedam, da lahko v življenju in športu kaj kmalu pride situacija, ko ti je vse prej kot lepo. Sledim načelu: uživaj trenutek!

Glede na kvalitetni igralski kader 1. mesto Gorice ni posebno presenečenje?
Večkrat sem poudaril, da je kvaliteta le eden od pogojev za dosego uspeha. Poleg te sestavine je potrebno »zamesiti« še vrsto drugih, če hočeš, da ti uspe. Brez prepotrebne kemije, ki se mora ustvariti v slačilnici, pa sem mnenja, da si na nek način že obsojen na neuspeh. Ponosen sem na to, da smo ustvarili kolektiv, ki je postavil temelj pojmovanja futsala na dobri obrambi in v takih pogojih je na površje prišla nesporna kvaliteta, ki jo naša ekipa poseduje. In ne smem iti mino resnično dobro opravljenega dela uprave ter mojega pomočnika Ehada Goge. Svoje so dodali navijači, vse skupaj pa na parket prenesli igralci, kateri so pokazali, da so iz pravega testa. Boysi, vsa čast!

Kakšne so vaše metode pri vodenju, tako zvezdniške ekipe, kot so igralci Gorice?
Moj pomočnik Goga je večkrat poudaril, da je to ekipa tempiranih bomb. Sam sem se strinjal s to ugotovitvijo, skupaj z njim pa sva se odločila, da je najprimernejša metoda vodenja take ekipa takšna: prava doza korenčka in palice! Vse prej kot lahka naloga!

V javnosti se govori o premijah za igralce ob naslovu prvaka, nam lahko zaupate znesek? Ne bi razpredal o tem!

Realnost SLOfutsala v klubih so trije treningi na teden. Se da s tem številom treningov v Evropi narediti kaj odmevnega?
Ne! Prišel je trenutek, ko si bo treba pogledati v oči in postaviti vprašanje ali smo zadovoljni s tem ali hočemo korak več. Pol profesionalizem ali profesionalizem v Sloveniji? Dalo bi se na dolgo in široko govoriti o tem.

V klubih kjer trenirate dajete prednost starejšim in izkušenejšim igralcem, mladi nekako ne pridejo do izraza, zakaj je temu tako?
Sam ne delim igralcev na stare in mlade, temveč na dobre in slabe. Ko sem bil v Oplastu sem zaupal odločilni kazenski strel na finalu pokala v Tolminu Ručni, ki je takrat štel le dvajset let.

Znani ste kot večni zmagovalec tekem, kjer se streljajo kazenski streli, saj ste v zadnjih letih izgubili samo eno takšno srečanje, dobili pa kar lepo število. Kakšen »recept« uporabljate?
Poskušam se distancirati od fraze, da so kazenski streli loterija. V danem momentu poskušam prenesti na izvajalce ter vratarja zvrhano mero zaupanja ter samozavesti. Menim, da je Pertovt v petek obranil tri strele zaradi velike mere koncentracije in kvalitete in ne zgolj zaradi sreče, slednja pa tako ali tako spremlja hrabre.

Kakšne so realne možnosti reprezentance U21 na evropskem prvenstvu v Rusiji?
Težko je reči, ker dejansko nimamo vpogleda v celostno sliko ostalih reprezentanc udeleženk. Sam popolnoma zaupam ter verjamem v našo ekipo in smatram, da lahko z nekaj sreče pri žrebu pripravimo kakšno presenečenje državam, ki kotirajo v futsalu višje kot mi.

Vaši načrti za prihodnjo sezono, Gorica, nov klub, ali tujina?
Sigurno so v teh dneh zmagoslavja misli kako in kaj naprej povezane z Gorico. Imam občutek, da so prav pri vseh akterjih letošnjega naslova prisotne rezerve, poleg tega je svojevrsten izziv igranje v Evropi. Vsekakor pa bo vse odvisno od odločitve vodstva kluba.

Za vami je sila uspešna trenerska sezona, tako v U21 reprezentanci kot v KMN Gorica, kakšna je cena »Roskovih« uslug v prihodnji sezoni?
Cena je takšna, da odtehta dejstvo, da sem tedensko pet dni od doma zaradi futsala. In vedeti je treba, da polovičarstva ne poznam, saj smatram, da je le to obsojeno na neuspeh. Kjerkoli bom deloval, bom resnično predan poslu z vso energijo in znanjem, za to pa moram biti ustrezno motiviran. Če se sam ne ceniš, te ne bodo niti drugi.

Vas kaj mika selektorski stolček AA reprezentance Slovenije?
V tem trenutku me ta stolček ne zanima, saj sem mnenja, da sem še premlad in premalo izkušen za prevzem tako odgovorne funkcije. Zaupam v svoje sposobnosti, toda pred menoj je še ogromno učenja. Vsekakor pa je biti selektor AA reprezentance eden od mojih dolgoročnih ciljev.

Kaj menite o portalu videoslofutsal.com?
Vse najboljše. Medijska pokritost futsala je eden od pogojev napredka le te panoge.

Zahvaljujem se vam za vaš čas ter iskrene odgovore in vam želim v imenu obiskovalcev portala še veliko sreče in uspehov tudi v prihodnje.
Hvala! Ob tej priložnosti tudi sam pozdravljam vse obiskovalce vašega portala, kateremu želim v bodoče obilo uspeha.
Na koncu bi se rad zahvalil čisto vsem, ki so nam v tej sezoni stali ob strani in nam želeli dobro. Če so priložili še tako majhen kamenček v naš mozaik uspeha, je le ta pomemben, saj nam brez njega zagotovo ne bi uspelo.

Rajko Zemljič
Foto: Blaž Bratkovič

Novico je napisal uporabnik purgas