Več kot 90 igralcev in igralk na 10. DP posamezno Foto:
Več kot 90 igralcev in igralk na 10. DP posamezno Foto:
Zmagovalci jubilejnega, 10. DP posamezno
Zmagovalci jubilejnega, 10. DP posamezno

Ljubljana, 9. in 10. maj 2009. - Na igriščih petankarskega kluba Vila Ana je bilo odigrano jubilejno, 10. državno prvenstvo posameznikov in posameznic v petanki.
V konkurenci članic je naslov ostal pri domžalskih Sršenih, le da je tokrat zmagala Šeruga Tatjana in tako prevzela naslov od svoje klubske soigralke, lanske zmagovalke, Kujavec.Darinke, ki je letos za malenkost zgrešila polfinale. Odlično drugo mesto je osvojila Bračič Laura, članica Medvedov iz Ljubljane, medtem ko sta si tretje mesto razdelili igralki Lisjakov iz Ljubljane, Herbst Mojca in Novak Nataša.
Med člani je zasluženo zmagal Mrak Rok, član ekipe Medvedi, ki je v finalu premagal izvrstnega mladinskega reprezentanta, presenečenje tega turnirja, Marinković Dragana, ravno tako člana Medvedov. Tretje mesto sta si razdelila Krestič Emsud (Vila Ana) in Antonijević Dragan (Sršeni).
Svojevrsten rekorder in, lahko bi rekli tudi osmoljenec državnih prvenstev, je Krestič Emsud, ki se mu že petič zapored ni uspelo uvrstiti v finale.
Kljub praznikom se je na izvrstno organizirani prireditvi zbralo rekordnih več kot 90 tekmovalcev in tekmovalk. Veseli podatek, da je kakovost igre iz leta v leto na višji ravni, ter da se tekmovanj udeležuje čedalje večje število ljubiteljev petanke iz vse Slovenije.

Novico je napisal uporabnik Anta