Erika Fabjan v akciji na DP v Kranju. Foto: MKV Foto:
Erika Fabjan v akciji na DP v Kranju. Foto: MKV Foto:
Sestri Fabjan v boju s Čehinjama Katarino Kolocovo ter Marketo Slukovo. Foto: CEV

Ljubljana, 15. 8. 2009 – Podobno kot prva dva dneva sta sestri Fabjan tudi tretji dan Evropskega prvenstva U-23 v odbojki na mivki začeli z zmago. Podobno kot v predtekmovalni skupini sta bili tudi v prvem krogu repasaža boljši od poljske dvojice Brzostek-Sowala.
Rezultat je bil tokrat sicer precej bolj tesen, saj sta Simona in Erika dobili prvi niz šele po podaljšku (24:22), pa tudi v drugem nizu se nasprotnici nista predali, a vendar sta naši igralki zanesljivo slavili z 21:17.
Po pričakovanju pa je bila tekma drugega kroga repasaža precej težja. Kot že velikokrat do sedaj sta jo Erika in Simona začeli izvrstno, tako da sta španski igralki Baquerizo-Liliana vseskozi zaostajali in Erika in Simona sta slavili z 21:15. V drugem nizu se je bil srdit boj za vsako točko, odločal je sam zaključek niza, kjer pa sta bili srečnejši in bolj zbrani španki in niz dobili z 21:19. O napredovanju je tako odločal tretji niz, v katerem pa sta Erika in Simona naredili vse preveč napak, tako da je bilo sanj o visoki uvrstitvi hitro konec, saj sta niz Baquerizia in Liliana dobili s 15:11.
Erika in Simona Fabjan sta na koncu zasedli povsem solidno 9. mesto, ki pa je vseeno precej manj, kot sta igralki načrtovali pred prvenstvom, saj je bilo to njuno zadnje prvenstvo v tej starostni kategoriji. V igri za medalje tako ostajajo še : Kolocova-Slukova (CZE), Popova-Ukolova (RUS), Bratuhhina-Bratuhhina (EST), Büthe-Großner (GER), Khomyakova-Vozakova (RUS), Baquerizo-Liliana (ESP), Borger-Sude (GER) in Urban-Wiatr (POL)
Vir: OZS, STA
Novico je napisal uporabnik heroj.