Mirjam KOKALJ Foto:
Mirjam KOKALJ Foto:


V predtekmovanju so v skupini A prevladale Estonke in Italjanke in se s 3 oz 2 zmagami uvrstile v polfinale.
V B skupini pa so bile razred zase Slovakinje. Po pravi drami na zadnji tekmi pa so se na drugo mesto, zaradi boljše gol razlike, uvrstile Slovenke.
Prvo tekmo dneva so odigrale Španke in Slovakinje. Slovakinje so pokazale da so favoritinje na turnirju in zmagale s 7:1.
Slovenke so prvo tekmo odigrale v sredo ravno proti Špankam in remizirale 5:5. Prvo tretino so dobile Španke 1:0 in v drugo krenile odločno in zadle za 2:0. Vendar Slovenke niso odnehale in znižale na 2:1 preko Katje MRAK. Na krilih prvega zadetke pa so še bolj napadle in z 2 zadetkoma Slavice FERKOLJ celo prišle v vodstvo 3:2, kar je bil tudi končni rezultat po 2 tretinah. Takoj po začetku zadnje tretine so ponovno zadele Španke in izenačile. Vendar pa to naših igralk ni potolklo in so še vedno napadale in prišle do vodstva s 5:3, zadeli sta Mirjam KOKALJ in svoj 3 zadetek Slavica FERKOLJ. Vendar so se Španke pokazale svoj temperament in do konca zadele 2 krat in tako se je tekma končala z delitvijo točk.
Naslednjo tekmo so Slovenke odigrale že naslednje dopoldan proti favoriziranim Slovakinjam in iztržile rezultat 5:2. Pri obeh golih za Slovenijo pa sta sodelovali isti igralke, pri prvem je bila strelka Katja MRAK in podajalka Mirjam KOKALJ. Pri drugem pa je bla situacija ravno obratna.
Isti večer sta se pomeriji še reprezentacije Slovaške in Španije, rezultat je biu 9:1 v korist Slovakinj.
Danes 6.2, so palice ponovno prekrižale Slovenke in Slovakinje. Končni rezultat je bil 3:9 za Slovakinje. Gole za Slovenijo pa so zadele Simona DOLINAR, Slavica FERKOLJ in Nela MLINAR.
V zadni tekmi dneva pa sta se ponovno srečale Slovenke in Španke. Tekma je neposredno odločala o potniku v polfinale. Slovenkam je zadolščal remi, Španke pa bi za preboj potrebovale zmago.
Tekmo so odločneje začele Španke in si že v prvi minuti tekme priigrale prednost 1:0. Ritem tekme je bil na visokem nivoju in Slovenke so veliko napadale, zadale tudi vratinico in prečko vendar so žogico v gol spravile Španke kar same in rezultat je bil poravnan.
V drugi minuti druge tretine si je obramba naših igralk, ob igri z igralko več, dopustila napraviti veliko napako in Španke so zadele za vodstvo 2:1. Slovenke so tekmo nadaljevale še vedno z igralko več in tudi izkoristi to prednosti, zadela je Mirjam KOKALJ. Velja umeniti, da je Mirjam slabe 3 minute kasneje zadela še enkrat, vendar sodnika gola nista priznale, ker je stala v vratarjevem prostoru. Španke so ponovno odgovorile in na koncu drugega dela poskrbele, da so odšle na odmor z golom prednosti.
V zadnji tretini, pa je potekala prava drama. Dvojno napako si je dopustila Klara GABROVŠEK in bila 2 krat izključena za 2 minuti, vendar pa so Španke napravile podobno napako, kot so je v drugi tretini slovenke in z igralko manj prišle do izenačenja, zadela je Barbara GABROVŠEK. Pet minut pred koncem tekme, ko so navijači nekako pričakovali konec tekme in napredovanje, pa so Španke pononvo razigrale našo obrambo in zadele za 4:3, kar jim je zadostovalo za uvrstitev v polfinale. Tri minute pred koncam, se je že 3. v zadnji tretini na klop za kaznovane usedla Klaga GABROVŠEK, in upi Slovenk so se začeli zmanševati. Slabo minuto pred koncem tekme se je Klari iztekla kazen, ker so Španke napravile mali prekršek, so Slovenke izvajale prosti strel, na igrišče se je iz klopi vrnila Klara, sprejela podajo in s prefinjenim strelom ukanila Špansko vratarko in tako, so se Slovenke uvrstile v polfinale, kjer jih čaka močna Estonija.
Tekmo bi lahko v živo ogledate na www.floorball.si/wfc/ od 15:00.
Statistika Slovenije:
Slavica FERKOLJ 4 zadetke
Mirjam KOKALJ 3 zadetke + 1 podaja
Katja MRAK 2 gola + 1 podaja
Barbara GABROVŠEK 1 gol + 1 podaja
Klara GABROVŠEK 1 gol + 1 podaja
Nela MLINAR 1 gol
Ana FOJKAR 1 podaja
Metka SPORIŠ 1 podaja
Velja še omeniti vratarko Camilla KUNSTELJ, ki brani za Švedski klub FC Helsingborg, kjer ta šport igrajo že od leta 1979.
Vse, ki jih zanima dogajanje na kvalifikacija pa bi povabil da obiščejo Modro Dvorano v Idriji ali pa obiščejo stran www.floorball.si/wfc
Novico je napisal uporabnik Toronto ML