Foto:
Foto:

V Argentinskem mestu Tucuman se bo to soboto s slavnostno otvoritvijo pričela zadnja, peta serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.
Na tekmovanje je prijavljenih 117 pilotov iz 24 držav. Za Slovenijo bodo tekmovali štirje člani slovenske reprezentance: Urban in Aljaž Valič (Kovk Ajdovščina) , Primož Podobnik (Polet nova gorica) in Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki).
Slovenska reprezentanca v hitrostnih preletih je pred zadnjo preizkušnjo svetovnega pokala v skupnem seštevku po štirih tekmah čisto pri vrhu na drugem mestu, tik za Švico ter pred tretje uvrščeno Francijo. Med posamezniki je trenutno najuspešnejši Urban Valič, ki z 12316 točkami zaseda tretje mesto, sledi mu Primož Podobnik na petem (11903 točk), na šestem pa je Aljaž Valič (11893 točk). Gašper Prevc pa se prejšnjega tekmovanja V Turčiji ni udeležil in je padel na 43. mesto. Prvo mesto že drugo leto z 12715 točkami zaseda nepremagljivi Švicar Christian Maurer pred rojakom Andy Aebijem z 12402 točkami. Med tekmovalci pri vrhu je torej zelo malo razlike in v Argentini se lahko zgodi še marsikaj.
V ženksi konkurenci trenutno na najvišji stopnički stoji prav tako Švicarka Anja Kroll pred Nemko Ewo Wisniersko ter Japonko Keiko Hiraki.
Rezultate tekomvanja boste lahko spremljali na uradni strani svetovnega pokala http://new.pwca.org . Stran tekmovanja pa je na tejle povezavi: http://www.lomabola.com.ar .
Na forumu TUKAJ pa je že odprta tema, kjer boste za naše fante lahko navijali!
Novico je napisal uporabnik ivanl