Logotip tekmovanja Foto:
Logotip tekmovanja Foto:

Konec tega tedna, natančneje v soboto, se bo v turškem mestu Kayseri s slavnostnim odprtjem začela četrta serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.
Na tekmovanje je prijavljenih 126 pilotov iz 28 držav. Slovenske barve bo zastopalo kar 5 članov reprezentance: Urban in Aljaž Valič ter Stojan Kranjc (Kovk Ajdovščina), Primož Podobnik (Polet Nova Gorica) in nov član Miha Razinger (Klub letalcev Vrhnika).
Slovenski jadralni padalci v hitrostnih preletih so pred zadnjima dvema preizkušnjama svetovnega pokala upravičeno dobro razpoloženi, saj krojijo svetovni vrh. Med Slovenci je trenutno najuspešnejši Urban Valič, ki zaseda tretje mesto, sledi mu Primož Podobnik na četrtem, malo slabši a še vedno v svetovnem vrhu, pa je Aljaž Valič na 12. mestu. Gašper Prevc in Jurij Vidic pa le za las zaostajata za trideseterico z 32. in 35. mestom. Prvo mesto zaseda že drugo leto nepremagljivi Švicar Christian Maurer pred rojakom Andyjem Aebijem.
V ženski konkurenci trenutno na najvišji stopnički stoji prav tako Švicarka Anja Kroll pred Nemko Ewo Wisniersko in Japonko Keiko Hiraki.
Rezultate tekomvanja boste lahko spremljali na uradni strani svetovnega pokala http://new.pwca.org
Paragliding Slovenija
Novico je napisal uporabnik ivanl