Slovenska reprezentanca Foto:
Slovenska reprezentanca Foto:
Nad Kayserijem
Nad Kayserijem
Proti cilju
Proti cilju

Slovenski jadralni padalci v hitrostnih preletih so na četrti letošnji tekmi za svetovni pokal, ki se je danes končala v turškem Kayseriju, spet dosegli izjemen uspeh. Ponovila se je zgodba z Japonske, kjer je Slovenija s Primožem Podobnikom in Urbanom Valičem dosegla dvojno zmago, le da sta tokrat na najvišjih stopničkah stala Urban in Aljaž Valič (Kovk Ajdovščina) pred tretjeuvrščenim Stefanom Wyssom iz Švice, Podobnik (Polet Nova Gorica) pa je zasedel osmo mesto. Ekipno se je Slovenija uvrstila na drugo mestu.

Glavno prednost v skupnem točkovanju v Turčiji si je Urban Valič priletel na drugi preizkušnji, kjer je večina tekmovalcev napravila napako in končala na sredini 70 km dolge preizkušnje. Ostala mesta pa so bila do zadnjega izračuna rezultatov negotova. Po dokaj slabem začetu tekmovanja se je Primož uvrstil odlično.
V skupnem seštevku svetovnega pokala je Urban Valič obdržal tretje mesto, Podobnik je zdrsnil s četrtega na peto, Aljaž Valič je šesti. Vodi še vedno Švicar Christian Maurer pred rojakom Andyjem Aebijem.
V ženski konkurenci je v Turčiji slavila Švicarka Anja Kroll pred Nemko Ewo Wisniersko in Poljakinjo Klaudio Bulgakow.
Naslednja preizkušnja in hkrati zadnja bo oktobra v Argentini
Paragliding Slovenija
Novico je napisal uporabnik ivanl