Logo svetovnega pokala Foto:
Logo svetovnega pokala Foto:

V Italjanskem mestu, Poggio Bustone , ki leži 70 km severo vshodno od Rima, se bo to soboto 3. maja s slavnostno otvoritvijo pričela prva serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.
Na tekmovanje je prijavljenih 120 pilotov in 14 pilotk iz 32 držav. Za Slovenijo bo tekmovala šest članska ekipa slovenske reprezentance: Urban in Aljaž Valič (Kovk Ajdovščina) , Primož Podobnik (Polet nova gorica), Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki) ter Jurij Vidic in Primož Suša (KL Vrhnika) .
Na lanskem svetovnem pokalu so naši fantje pokazali odlično formo. Urbanovo drugo, Aljaževo peto in Primoževo šesto mesto ob koncu sezone je bil največji uspeh slovenskega jadralnega padalstva v tej disciplini. Letošnjo odlično formo pa sta brata Valič že dokazala na predsvetovnem prvenstvu v Mehiškem mestu Valle de Bravo, kjer sta v močni konkurenci osvojila prvo in drugo mesto. Primož letos še ni nastopil na kakšni odmevnejši tekmi.
Da imajo letos naši fantje veliko možnosti za uspeh nam pove tudi desjtvo, da na letošnjem svetovnem pokalu ne bo nastopil trikratni zmagovalec, Švicar Christian Maurer.
Marca letos je padla tudi ena od ključnih odločitev v karieri bratov Valič. Glede na lanske odlične rezultate, sta imela brata precej dobrih ponudb, tako, da je sprememba o menjavi delodajalca visela v zraku. V letošnji sezoni bo tako Urban tekmoval za španskega proizvajalca Niviuk, Aljaž pa za korejski Gin. Oba sta uspešno prestala naporno fazo testiranja, privajanja in izboljšave novih tekmovalnih padal za to sezono.
Hitrostni padalci se bodo za svetovni pokal pomerili še v Švici, Španiji, Bolgariji in Braziliji.
Paragliding Slovenia
Novico je napisal uporabnik ivanl