Primož Podobnik v cilju Foto:
Primož Podobnik v cilju Foto:
Začetek finalne dirke (tik po vzletu)
Začetek finalne dirke (tik po vzletu)

Vsi trije so se namreč v petih od sedmih načrtovanih dirk uvrstili med deseterico najboljših padalcev: Urban je osvojil četrto, Podobnik osmo in Aljaž deseto mesto. Na najvišjo stopničko se je zavihtel lanski zmagovalec svetovnega pokala, Švicar Christian Maurer.

Poleg Maurerja sta v Španiji na najvišji mesti posegla še Francoz Jean Marc Caron in Maurerjev rojak Stefan Schmoker. Med ženskami je bila najboljša Švicarka Eliane Ueltschi, druga je bila Francozinja Elisa Houdry ter tretja Čehinja Hana Matyaskova.

V skupni razvrstitvi, kjer štejejo še točke prve, japonske preizkušnje, je povedel Maurer in s tem prehitel Podobnika, ki je zdrsnil na drugo mesto. Mesto je izgubil tudi Urban, ki je sedaj tretji, kot četrti mu sledi Aljaž, sicer aktualni državni prvak. Trije naši fantje so torej pri vrhu svetovne lestvice.

Slovensko ekipo so v Španiji dopolnjevali še Jurij Vidic (Klub letalcev Vrhnika) in Gašper Prevc (Krokar Železniki), ki sta dosegla 17. oziroma 18. mesto, ter Stojan Kranjc (Kovk Ajdovščina), ki se je na koncu uvrstil na 82. mesto.

Hitrostni preletaši se bodo za točke svetovnega pokala naslednjič pomerili julija v Italiji, nato pa še v Turčiji in Argentini.
Paragliding Slovenia
Novico je napisal uporabnik ivanl