Foto:
Foto:

Tekmovanje se bo s treningom začelo v soboto v španski pokrajini Navarra, ki leži na vzhodu države, okrog 80 km severno od Barcelone.
Zadnja serija tekem, ki je bila v švicarskem Grindelwaldu, našim fantom ne bo ostala prav v dobrem spominu. Po tem razočaranju se v Španijo odpravlja okrepljena sedemčlanska ekipa v postavi: Urban in Aljaž Valič ter Stojan Kranjc (Kovk Ajdovščina), Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki) ter Primož Suša in Jurij Vidic (KL Vrhnika). Tekmovanja se bo skupno udeležilo 129 pilotov in pilotk iz 28 držav.
V skupnem seštevku trenutno s 3928 točkami vodi Andy Aebi (Švica) pred Urbanom Valičem, ki zaostaja pičlih 25 točk. Na 3. mestu je z zaostankom 100 točk za Urbanom Siegel Torsten (Nemčija). Primož Podobnik trenutno zaseda 5. mesto s 3767 točkami. Zelo dobro napredujeta tudi Aljaž Valič z 12. mestom in Gašper Prevc, ki je trenutno 22., Primož Suša pa je kot redni slovenski udeleženec letošnjega svetovnega pokala na 44 mestu.
Bliža se nam cela serija tekmovanj, saj se takoj po svetovnem pokalu obeta Ratitovec open . Dva dni po zaključku tega tekmovanja pa naša reprezentanca odpotuje na štirinajstdnevno evropsko prvenstvo v Srbijo .
Paragliding Slovenia
Novico je napisal uporabnik ivanl