Foto:
Foto:

Kranjske hokejistke so na današnji tekmi predzadnjega kola avstrijske razširjene lige DEBL svojim navijačem pripravile 61 minut trepetanja. V srečanju s trenutno tretje uvrščeno ekipo Neuberg Highlanders so po podaljšku slavile s 4:3.
Štajerke so v Kranj pripotovale po prepotrebne tri točke, s katerimi bi si zagotovile prednost domačega igrišča v polfinalu, saj so v zadnji tekmi presenetljivo gladko izgubile proti Celovčankam. Morda so prav zato v Kranj prispele že ob 9ih zjutraj, čeprav je bila tekma ob 14. uri.
Spomin s srečanja v Neubergu, kjer je bila tekma na odprtem drsališču pri -3 stopinjah je bil močno prisoten in prva tretjina je minila v »otipavanju« pripravljenosti obeh ekip, najbolj pa sta se izkazali vratarki.
V drugi tretjini so vodilne v ligi, igralke kranjskega Merkur Triglava povedle z 2:0 in vse je kazalo, da je navkljub izredno izenačeni igri, domačinkam uspelo streti odpor hitrih in fizično odlično pripravljenih Štajerk. Pod taktirko odlične Latvijke Lukaševice, so se gostje zbrale in izenačile rezultat ter večkrat ogrozile kranjska vrata zanesljive Hedi Korbar.
V zadnji tretjini so kranjske hokejistke hitro povedle in ponovno je kazalo, da bodo ostale neporažene in tako brez izgubljene točke zaključile redni del lige DEBL, vendar so se gostje s tretjim zadetkom vrnile v igro in napetost držale do konca.
V prvi minuti podaljška pa je kranjska kapetanka, Nataša Pagon z natančno odmerjenim strelom matirala gostujočo vratarko ter s tem zaključila kranjsko hokejsko kriminalko.
Po današnji tekmi lahko vsem igralkam obeh moštev iskreno čestitamo za izjemno hitro, odločno in dopadljivo hokejsko predstavo, brez pomislekov, najboljšo v letošnji sezoni.
Strelke za triglavanke so bile Nataša Pagon- dvakrat ter po enkrat Špela Hafner in Irena Kraner.
V soboto, 7. 2. se bodo kranjske orlice v zadnjem kolu pomerile z igralkami iz Dunaja in s tem zaključile redni del DEBL. Kdo bo njihov tekmec v polfinalu pa bo jasno šele po zadnjem kolu, saj je borba za četrto mesto še odprta.
Novico je napisal uporabnik triglavanke