Proti Mormeladi. Foto:
Proti Mormeladi. Foto:
Še en požirek red bulla
Še en požirek.
Kje je Mormelada
Kje je Mormolada.

Včeraj zvečer je Simon prispel na vznožje 3100 m visoke Mormelade blizu mesta Canazei v Dolomitih ter ponoči nadaljeval pot do obratne točke, ki se nahaja na vrhu te mogočne gore. Zaradi veliko prehojenih kilometrov po asfaltni cesti se je Simonu posledično s poškodbo, ki jo je utrpel zaradi petkovega padca, danes vnela še pokostnica.

Njegova spremljevalka Marina je bila prisiljena poklicati pomoč zdravnice, ki spremlja tekmovanje. Zdravnica ga je s kremami in tabletami pripravila za nadaljno pot proti obratni točki, ki jo je ponoči tudi dosegel. Simon poroča, da se je v petek nesreča zgodila zaradi vrtenja termičnega stebra, ki pa ga je za trenutek zgrešil in padel iz njega. Ker je bilo vrtenje zelo blizu pobočja, je s padalom zapel v drevo in padel približno 5-10 m na tla. Pri tem si je rahlo poškodoval gleženj. Zdravnica mu je dala dve inekciji proti bolečinam. Danes sporoča, da je s peto vsak dan le bolje in pot lahko nadaljuje. Torej zaenkrat se še ni potrebno bati, da bo Simon od tekmovanja zardi poškodbe odstopil!
Marina je na blogu zapisala:
Simon na Marmolado, jaz v Canazei ... Danes je že nedelja. Upam, da bo dober dan. Zaradi veliko prehojenih kilometrov po asfaltni cesti se je Simonu vnela pokostnica. Pa sem poklicala zdravnico in proti večeru smo se našli. Spet krema, povoj in TABLETE. Simon se je potem odločil odpraviti na Marmolado in prespati v koči ali bivaku (odvisno, do kje mu uspe priti).
Jaz sem se odpravila v Canazei v kamp. Prva stvar, ki sem jo naredila, ko sem parkirala: pobrala vse Simonove nogavice, majice ... in šla prat. Po dobri uri drgnjenja in splakovanja je bilo opravljeno. Potem pa še jaz. Juhu, topla voda!!! Končno!!!
Danes je Simon že odletel z Marmolade proti nekemu sedlu (N46°25'28"; E011°47'58" - če koga prav natančno zanima) in od tam ima plan odleteti proti Bolzanu.
Simon je ob deseti uri v dopoldanskem času dosegel zahodni greben Mormelade in poletel do mesta Vigo di Fasa, od kjer se je naprej odpravil proti grebenu za ponoven polet proti Bolzanu. Polet je vsega skupaj trajal dobre pol ure. Le kako uro za njim si je isto štartno mesto, na zahodni strani Mormelade, izbral Slovak Peter Vrabec in termika je bila že kar solidna, da je lahko odletel vse do mesta Bolzano in tako tudi Simona pahnil za mesto nižje. Simon je nato pešačil proti vrhu naslednjega grebena nakar se mu je iz ozadja zelo hitro približeval Venezuelec Raul Penso, a je 1 km za Simonom (med vzponom) pristal in tudi on nadaljeval hojo proti vrhu grebena. Ob treh popoldan se je Simon spet spravil v zrak, ampak le za kakšen kilometer in pot naprej nadaljeval po zemlji. Nikakor mu ne uspe spraviti skupaj dolgega preleta. Simon nadaljuje pot proti Bolzanu, ki pa ga bo najverjetneje danes tudi dosegel.
Po šestih dneh tekmovanja X-Alps vodi Švicar Alex Hofer s 66 % letenja in 34 % hoje pred Martinom Mulerjem (63 % letenja 37 % hoje) tudi iz Švice in prav tako Švicarjem Ursom Lotscherjem (64 % letenja in 36 % hoje). Simon ta trenutek zaseda 21. mesto z 29 % letenja in 71 % hoje. Po letenju je vsekakor na prvem mestu Alex Hofer s kar 497 preletenih kilometrov. Četrtouvrščeni Romun Toma Coconea pa nam dokazuje, da se tudi s hojo precej daleč pride, saj je do danes prehodil 440 km, kar je največ od vseh tekmovalcev in znaša skoraj preleteno razdaljo Hoferja.
Simon je do danes preletel 98 km in prehodil 244 km.
Uradna stran: http://www.redbullxalps.com
Blog SLO ekipe: http://www.xalps.si
Paragliding Slovenia
Novico je napisal uporabnik ivanl