Alex Hofer (SUI) na ciljnem podiumu v Monte Carlu Foto:
Alex Hofer (SUI) na ciljnem podiumu v Monte Carlu Foto:
Simon Čopi in Marina Istenič pri pripravi dnevne taktike
Simon Čopi in Marina Istenič pri pripravi dnevne taktike
Toma Coconea (ROM) je bil v cilju ob prehojenih 1020 km vidno utrujen
Toma Coconea (ROM) je bil v cilju ob prehojenih 1020 km vidno utrujen
Nad Chamonixom
Nad Chamonixom

Monte Carlo, 6. avgust - Muller prvi do zadnje kontrolne točke a mora tam pocakati 36 kazenskih ur. Te si je prislužil s kršenjem pravil tekmovanja v okolici Eigerja. Coconea pritekel do 2. mesta.

Ob ugodnih letalnih pogojih pretekli vikend nad južno Francijo, se je včeraj zvečer in ponoči do zadnje kontrolne točke, gore Mont Gros nad Monakom, že prebil prvi paket tekmovalcev, danes ob 10.30 pa je v cilju, na plavajoči plošcadi na morski gladini tik ob obali Monte Carla pristal novi stari zmagovalec tekmovanja Red Bull X-Alps , Švicar Alex Hofer. Za njim v cilju pričakujejo tudi neumornega Romuna Toma Coconeo, Slovenec Simon Čopi pa se je v ozadju rešil nevarnosti izključitve in se bo za končno uvrstitev lahko boril do konca, ter se uvrstil na najmanj 19. mesto med 30 tekmovalci, ki so se pred štirinajstimi dnevi podali na avanturo.
Glede na vremenske napovedi, ki obetajo ponovno poslabšanje za danes ponoči, pa je težko verjeti, da bo Čopiju, ki je trenutno nekje v okolici Eigerja, uspelo priti do Monaka v roku 48 ur od prihoda Hoferja v cilj, kolikor bo tekmovanje še trajalo. A nikoli se ne ve in Simon je že nekajkrat dokazal, da lahko preseneti. A že to, da je na tako težki preizkušnji kot je letošnja “preživel” vse eliminacije, poškodbe in utrujenost do sedaj in za seboj pustil tudi “stare mačke” je velik dosežek.
Potem, ko se je v petek zaradi utrujenosti in bolečin v poškodovani nogi odločil za počitek, so ga prehiteli prav vsi tekmovalci, ki so bili za njim. Vse je kazalo celo na to, da se bo morda v nedeljo zjutraj znašel na zadnjem mestu in bil izločen, a s sobotnim letalskim manevrom si je nabral veliko prednost pred Venezuelcem Raulom Penso, ki ga z razbolenim kolenom ni več mogel ujeti in od tekmovanja se je moral posloviti prav on.
Sedaj se Simon trudi prehiteti še Rusa Guseva, ki ga je pred dnevi že imel globoko v rokavu in mimo Mont Blanca končno preletiti Alpe, dogajanje pa še vedno množicno spremljamo v živo preko naslova www.redbullxalps.com in seveda navijamo za slovenskega mojstra, ki je v petek v svoj dnevnik na omenjeni strani zapisal: “If you can’t go on, than rest, restdays are the best, than continue to the west.”
Novico je napisal uporabnik ivanl