Na stopničkah Foto:
Na stopničkah Foto:

V Argentinski provinci Tucuman se je v soboto po lokalnem času, končala zadnja preizkušnja za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.
Slovenski tekmovalci so ponovno doživeli velik uspeh: na najvišje stopničke se je zavihtel Urban Valič pred Švicarjem Stefanom Wyssom in bratom Aljažem Valičem . Slovenski uspeh sta s 7. in 13. mestom dopolnila Primož Podobnik in Gašper Prevc.
Argentina bo sodeč po reportažah najverjetneje tekmovalcem ostala v spominu, kot slaba dežela za letenje. Tekmovalci so se vsak dan pritoževali nad zelo slabimi višinami in delovanjem termike. Najboljši dan za letenje je bil predzadnji na kateri sta Aljaž in Urban dosegla dvojno zmago in si s tem zagotovila stopničke na tekmovanju, ter si izboljšala uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala.
V skupnem seštevku svetovnega pokala je Urban Valič dosegel drugo mesto, zmagal je Švicar Christian Maurer, na tretjem mestu pa je njegov rojak Andy Aebi. Med deseterico najboljših je bil na sedmem mestu še Primož Podobnik.
V ženski konkurenci je po argentinski tekmi slavila Poljakinja Klaudia Bulgakow pred Nemko Ewo Wisniersko in Japonko Keiko Hiraki. V skupnem seštevku petih tekem pa je zmagala Švicarka Anja Kroll pred Wisniersko in Hirakijevo.
[url="http://www.paragliding-slovenia.si"]
Paragliding Slovenia[/url]
Novico je napisal uporabnik ivanl