Foto:
Foto:

www.videoslofutsal.com pa je podal tudi nekaj zanimivih tez za prihodnost slovenskega futsala…
1. Javnost ste obvestili z vašim odstopom, kar je bilo za večino presenetljivo in nepričakovano. Lahko navedeta razloge za vaš odstop?
V jesenskem delu sem bil na dveh sejah komisije: prva se dejansko sploh ni pričela zaradi nesprejetega dnevnega reda, na drugi decembrski pa sem odstop napisal kar sredi seje. Že do te seje se je malo nabiralo, sama seja pa je dala piko na i. Nasploh vzdušje v sami komisiji ni bilo takšno kot je bilo v času mojega predsednikovanja komisiji, bili so posamezni očitki na
moje delo, nenazadnje tudi moje imenovanje s strani komisije ni bilo prepričljivo. Odstop sem potem nekako preložil na konec sezone, s čimer je bila komisija tudi seznanjena. Očitno se v moj odstop ni verjelo. Funkcijo vodje tekmovanje pa sem sprejel izključno zaradi futsala in nikakor ne zaradi posameznikov.
2. Ste imeli pri svojem delu kakšne specifične težave in ali so te vplivale na vašo odločitev?
Konkretno me je kot vodjo tekmovanj motilo, da določene zadeve niso bile dorečene, tu mislim na pravilnike oz. propozicije ali celo spreminjanje le-teh sredi sezone.
3. Odstopil je tudi vaš namestnik katerega ime je širši javnosti bolj malo poznano. Kdo je bil vaš pomočnik in zakaj se je tudi on odločil da sledi vaši odločitvi?
Namestnik v javnosti ni nastopal, saj ni bilo nikoli potrebe, da bi me moral nadomeščati. Vsekakor pa je bila to oseba, ki ima izkušnje v organizaciji raznih športnih tekmovanj, v preteklosti je tudi sodeloval pri gostiteljstvu državne reprezentance. Prišla sva v "paketu" in odšla sva v "paketu".
4. Kakšna bo vaša nadaljnja pot v futsalu, boste opravljali kakšno drugo zadolžitev?
Ob odstopu sem obljubil pomoč pri izvedbi delegatskega seminarja za novo sezono s poudarkom na delo delegatov v minuli sezoni. Sicer pa bom v novi sezoni na voljo novemu vodji tekmovanj za opravljanje delegatskih funkcij.
5. So na vašo odločitev mogoče vplivali tudi prispevki medijev v javnosti?
Nikakor mediji niso vplivali na mojo odločitev.
6. Vaša splošna ocena sezone v kateri ste opravljali funkcijo vodje tekmovanja, kaj bi bilo po vašem mnenju potrebno spremeniti v prihodnosti?
Doreči in napisati vse pred pričetkom nove tekmovalne sezone in nadgraditi sedanje delo. Vsekakor pa resno razmišljati o zaposlitvi sekretarja, ki bo administrativno izvajal sklepe vseh tekmovalnih organov. Nenazadnje, futsalu zagotoviti delegatsko mesto na sami skupščini NZS ter doseči dolgoročno vizijo slovenskega futsala: načini in kategorije tekmovanj, skratka definirati tekmovalno piramido, izvesti okroglo futsal mizo.
Na koncu bi pozdravil vse futsal zanesenjake, jim zaželel prijeten dopust in uspešno novo tekmovalno sezono!
[url="http://www.videoslofutsal.com"]Rajko Zemljič
[/url]
www.videoslofutsal.com
Novico je napisal uporabnik purgas