Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile prvi polfinalni obračun v Kamniku. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile prvi polfinalni obračun v Kamniku. Foto: MMC RTV SLO

Tekmo so bolje začele Mariborčanke, ki so povedle s 3:0, a gostiteljice so hitro vzpostavile ravnotežje in povedle s 14:11. Gostje so še prišle na točko zaostanka.

Po izenačenem nadaljevanju pa so domačinke z asom Polone Marušič povedle s 23:19. Katja Mihalinec je poskrbela za štiri zaključne žoge, drugo so po napaki na servisu tudi izkoristile.

Z delnim izidom 11:0 do preobrata
V drugem nizu so gostiteljice po zaslugi serije blokov povedle z 11:7, a so jih tekmice na 13. točki ujele, nato pa z blokom Marine Kaučič tudi povedle. Tudi po drugem polminutnem odmoru domače ekipe so gostje dosegle še štiri točke in z delnim izidom 11:0 zrežirale preobrat. Niz je končala Anita Sobočan.

Kamničankam ni stekel začetni udarec
V tretjem nizu sta bili ekipi do sedme točke še skupaj, nato pa so gostje na servis Sare Najdič in s točko Ize Mlakar povedle z 10:7. Nove težave je domačim sprejemalkam povzročila Ela Pintar, ki je z asom Mariborčankam zagotovila vodstvo s 15:9. Visokega vodstva aktualne državne prvakinje niso več izpustile iz rok, kajti v domači ekipi ni stekel niti servis, tako da je bilo malo možnosti za preobrat, kakršnega so v drugem nizu uprizorile gostje.

Charukova izenačila na 2:2
Težave domače ekipe na sprejemu so se nadaljevale tudi na začetku četrtega niza, v katerem so Mariborčanke povedle s 6:2, vodile so tudi z 8:4, toda na deseti točki sta bili ekipi spet skupaj. Največ zaslug za izenačenje je imela Leja Janežič, libero domače ekipe, ki je rešila nekaj težkih žog in soigralkam omogočila, da so iz drugega, tretjega napada prišle do točk. Olivera Kostić je po dolgem času Kamničanke spet popeljala do vodstva (12:11), z asom Mihalinčeve pa so vodile s 17:14. Toda po polminutnem odmoru je Sobočanova izid na 18. točki izenačila. V napeti končnici so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so s točko Lucy Charuk izenačile izid v nizih.

Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena
Tako je še drugič zapored na tekmah med kamniško in mariborsko ekipo zmagovalke odločal peti niz. Na menjavo strani so z dvema točkama prednosti odšle Kamničanke, po napaki gostij pa so vodile z 9:6. Vendar sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Domače odbojkarice, ki so imele nato še eno zaključno žogo, svojih priložnosti niso izkoristile, zato pa so jo Mariborčanke po zaslugi Anastazije Bezsonove.

Novogoričanke zmagale v Savinjski dolini

Državno prvenstvo v odbojki (Ž)

Polfinale, prvi tekmi:

CALCIT VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
2:3 (22, -19. -17, 23, -19)

SIP ŠEMPETER - GEN-I VOLLEY
0:3 (-15, -18, -20)


Državno prvenstvo v odbojki (M)

Polfinale, prvi tekmi:

CALCIT VOLLEY - MARIBOR
3:0 (20, 21, 23)

SALONIT ANHOVO - ACH VOLLEY
2:3 (23, -16, -15, 22, -12)