Nairo Quintana je kapetan ekipe Arkea Samsic. Foto: EPA
Nairo Quintana je kapetan ekipe Arkea Samsic. Foto: EPA

Novico o smoli 30-letnika je prvi sporočil županov urad mesta Motavita, ki je na družbenih omrežjih objavil fotografijo obtolčenega kolesarja, sedečega na stolčku ob cesti. Quintana se je pritoževal nad bolečinami v kolenu in zaradi okrvavljenega komolca. Zdravniški pregledi so pokazali, da 14 dni ne bo mogel trenirati.

Krivec za trčenje je bil voznik avtomobila. Po trčenju je skušal pobegniti s kraja nesreče, a so to preprečili preostali člani Quintanove ekipe. Zmagovalca Gira 2014 in Vuelte 2016 so pozneje odpeljali na njegov dom v Boyaci, kjer je dobil zdravniško pomoč. Njegov menedžer Giuseppe Acquadro je sporočil, da poškodbe niso resne.

"Voznik avtomobila je peljal za menoj. Nisem ga opazil. Imam manjše odrgnine, udaril sem se v desno koleno. Z levo stegensko mišico sem se zadel v ogledalo avtomobila," je poudaril Quintana.

Quintana se v domačem okolju pripravlja na nadaljevanje sezone. Dobil je tudi zadnjo izpeljano etapo dirke Pariz–Nica, ki so jo 14. marca predčasno končali. To je bilo tudi zadnje veliko kolesarsko tekmovanje pred pandemijo novega koronavirusa.

19. julija bo prišel v Evropo skupaj z drugimi kolumbijskimi kolesarji in bo kapetan ekipe Arkea Samsic na Dirki po Franciji.